Az Android Go-t úgy tervezték, hogy olyan eszközökön is gond nélkül elfusson, amelyek 1 GB vagy még annál is kevesebb RAM-mal rendelkeznek. Az operációs rendszerhez speciálisan olyan alkalmazásokat fejlesztett a Google, amelyek kevesebb adatot és erőforrást fogyasztanak. Számos gyártó már adott ki ilyen készüléket, mint például a Samsung, a Huawei, az ASUS vagy az Alcatel. A legújabb hírek szerint a Xiaomi is csatlakozik hamarosan ehhez a táborhoz.

Hirdetés

A Xiaomi érkező készülékét korábban az amerikai FCC (Federal Communications Commission) és az orosz EEC (Eurasian Economic Commission), M1903C3GG modelszámmal már tanúsította. A szingapúri IMDA (Info-communications Media Development Authority) azt is feltárta, hogy a telefon kereskedelmi neve a Redmi Go lesz.

Tehát a Redmi Go név alapján bátran levonhatjuk azt a következtetést, hogy ez lesz a Xiaomi első Android Go-t futtató okostelefonja. Az FCC-nek köszönhetően pár specifikációs adatot is megtudhattunk már a készülékről. A Redmi Go egy 5.9 hüvelykes kijelzőt kaphat. Mivel egy belépő szintű készülékről beszélhetünk, ezért a felbontás legfeljebb 1440 x 720 pixel lesz majd. Ami a processzort illeti, a MediaTek vagy a Qualcomm egy belépő szintű processzorára eshet a választás, amelynek társaságában 1 GB RAM foglal majd helyet. Amit még várhatunk, az a dual-SIM támogatás, a 2.4GHz-es Wi-Fi és Bluetooth 4.2, valamint elől és hátul is egy-egy kamera.

Az biztos, hogy a Xiaomi ebben a szegmensben is garantálni fogja a remek ár-érték arányt, így a Redmi Go árát bőven 100 dollár alá lőhetik majd be.

Xiaomi Mi Play: Itt a memória felszereltség és a színválaszték

Forrás

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.