Visszatért az ikonikus Motorola Razr

Gyönyörű külső, nem túl izmos belső jellemzi a Motorola új hajlítható kagylómobilját.

Weboldal készítés kedvező áron!

Megérkezett a Motorola új kagylómobilja, amely a futurisztikus hajlítható kijelzős megoldás ellenére erőteljesen hordozza a Razr szériára jellemző stílusjegyeket, leginkább a 2004-ben piacra kerülő Razr V3 mobilra hasonlít.

(Az ikonikus Motorola Razr v3, Forrás: CNET)


A kis nosztalgiázás után térjünk vissza a jelenbe és nézzük a vadonatúj kagylómobilt. A Razr (2019) belső, flexibilis fő kijelzője egy 6,2 hüvelykes CinemaVision fantázianévvel ellátott pOLED panel, 21:9-es képaránnyal és 2142 x 876 képpontos felbontással rendelkezik. A megjelenítő tetején található egy kis méretű notch, amelyben egy 5 megapixeles (f/2.0, 1.12um) szelfikamera lakozik.

Ha összehajtjuk a telefont, akkor természetesen itt is megkapjuk a kagylómobilok egyik legjobb tulajdonságát, mégpedig egy másodlagos megjelenítőt. Az új Razr esetében kívül egy 4:3-as, 600 x 800 pixeles felbontású, 2,7 hüvelykes gOLED panel található, amelyen rengeteg olyan alapfeladat elvégezhető, ami nem indokolja a belső kijelző felesleges hajtogatását. Az egyetlen "hátlapi" kamera 16 megapixeles (f/1.7, 1.22um, DP és lézeres AF).


Amíg a külső a jövőt, addig a belső a múltat sugározza, ugyanis a Razr (2019) burkolata alatt középkategóriás hardver lakozik. A telefon működtetéséről a Snapdragon 710 processzor gondoskodik, 6 GB operatív memória és 128 GB belső tárhely társaságában. A 2.510 mAh kapacitású akkumulátort én picit kevésnek érzem, de majd meglátjuk hogyan teljesít a gyakorlatban. A telep egyébként USB Type-C porton keresztül 15 wattos gyorstöltést (TurboPower) támogat. A 205 grammos súlyt nyomó készülék kihajtott állapotban 172 x 72 x 6,9 mm-es, míg összehajtott állapotban 94 x 72 x 14 mm-es fizkai méretekkel rendelkezik.

A telefon további említésre méltó jellemzői: Android 9 operációs rendszer, eSIM, Bluetooth 5.0, NFC, kétsávos Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, és GPS.


Az új Razr 1500 dolláros (~455 eFT) árcédulát kapott a nyakába, ami a megjelenését illeti, nem közöltek pontos dátumot, de december és január hónapok valamelyikén várható.

 A zsanérral kapcsolatban még azt mindenképpen érdemes megemlítenünk, hogy hézagmentes összehajtást tesz lehetővé, amely például a Samsung Galaxy Fold-ról nem mondható el.


Forrás: Motorola