Öt egyedülálló okostelefon szabadalom a közelmúltból

Az okostelefon gyártók ontják magukból a furcsábbnál furcsább, ám olykor lélegzetelállító szabadalmakat, amely persze önmagában nem garancia arra hogy meg is valósulnak. Azonban mindenképpen jó látni ezeket a futurisztikus koncepciókat, mert azt sugallják felénk, hogy van még potenciál ebben az iparágban és egyre jobb okostelefonokat várhatunk.

Ti kérdeztek, mi válaszolunk!
 

Hajlítható LG mobil, átlátszó kijelzővel

Az Royole FlexPai, a Samsung Galaxy Fold, vagy a Huawei Mate X mobilok bemutatásáig szinte elképzelhetetlen volt, hogy olyan okostelefonokat foghatunk majd egyszer a kezünkben, amelyeknek a kijelzője hajtogatható. A helyzet nagyon is valóságos, ugyanis heteken-hónapokon belül kereskedelmi forgalomban megvásárolhatóak lesznek ezek a készülékek. Erős túlzással innen már "csak egy lépés" lehet az alábbi szabadalmi vázlaton látható LG telefon, amelynek kijelzője nem csak hogy flexibilis, hanem egyben áttetsző is. Az USTPO-nál (United States Patent and Trademark Office) benyújtott szabadalmon tehát egyértelműen egy átlátszó hajlítható kijelzős készüléket taglal. A jobb oldalon látható nem áttetszőr részben kaphatnak majd helyet a hardverelemek.  

Mágnesesen összekapcsolható Samsung telefonok

A következő szabadalom a Samsungtól érkezett, amely szerint két készülék mágneses megoldással többféleképpen összecsatolható. Ahogyan a képen is látszik, ez az elgondolás elég sokoldalú, ugyanis a másodlagos eszköz jól jöhetne szelfizéskor, normál fotózáskor, vagy éppen billentyűzetként funkcionálhatna, de külön-külön is telefonként használhatnánk őket.  

Notebook-szerű LG mobil

Egy újabb szabadalom az LG-től, amelyet a Szellemi Tuljadon Világszervezete is elfogadott már. A készülék nagyban hasonlít a Galaxy Fold-ra, tehát egy külső és egy belső kijelzővel is rendelkezik. Kihajtott állapotban úgy fest, mint egy notebook.  

Oppo: Készülék házából kiugró másodlagos kijelző

Az Oppo is egy rendkívül érdekes - két okostelefont is felvonultató - szabadalommal rukkolt elő. Az egyik egy olyan telefont ábrázol, amely pop-up mechanizmusnak köszönhetően egy másodlagos kijelzőt köp ki magából, ami jól jöhetne például a gaming során, a plusz kijelzőn kontrollerként szolgálhatna. A másik koncepcióban is felbukkan egy másodlagos megjelenítő, amit oldalra csúsztatva vehetnénk igénybe.  

Samsung 3D-s kijelzője

A fentiekkel ellentétben ez a szabadalom nem egy okostelefonról szól, hanem egy kiegészítőről. Méghozzá egy olyan kijelzőről, amelyre 3D-s tartalmakat küldhetünk a mobilunkról vagy tabletünkről, de maga a monitor is 3D-s felhasználói felülettel rendelkezik.   Egyáltalán nem biztos, hogy a fenti 5 szabadalomból piacképes termék születik majd a jövőben, mi azonban mindegyik terméket szívesen látnánk. Nektek melyik koncepció jön be leginkább?   Forrás: LetsGoDigital