Két új mobilt mutatott be a Motorola - E6 Plus, One Zoom

Nézzük a Motorola két új bejelentést az idei berlini IFA-ról!

ByTech YouTube csatorna
A Lenovo tulajdonában álló Motorola az IFA 2019 keretein belül két új okostelefonról is lerántotta a leplet, az E6 Plus a megfizethető szegmenst célozza meg, míg a One Zoom egy remek kamera felhozatalt nyújtó középkategóriás készülék.  

Moto E6 Plus

Az E6 Plus egy HD+ felbontással bíró 6,1 hüvelykes LCD panelt kapott. A 19,5:9-es képaránnyal rendelkező mobil megjelenítőjébe nyúló vízcsepp notch egy 8 megapixeles  (f/2.0) szelfikamerának ad otthont.     A burkolat alatt egy Helio P22-es rendszerchip gondoskodik a készülék működtetéséről 2 vagy 4 GB RAM, illetve 32 vagy 64 GB belső tárhely társaságában. Mindezeket egy 3.000 mAh-s akkumulátor tartja életben. A töltéshez és az adatátvitelhez egy microUSB port áll a szolgálatunkra és a csatlakozók tekintetében ennyi is a felhozatal. Adatkommunikációs szempontból van GPS/GLONASS, Bluetooth 4.2 és Wi-Fi Az E6 Plus műanyag burkolattal rendelkező hátoldalán egy 13 megapixeles (f/2.0) elsődleges kamera és egy 2 megapixeles mélységérzékelő kapott helyet. A telefon kék, áfonya, cseresznye és grafit színekben lesz kapható, ami az árakat és az elérhetőséget illeti, arról a gyártó semmit nem árult el.  

Moto One Zoom

A One Zoom egy komolyabb versenyző, mint az előbb bemutatott E6 Plus. A készülék előlapján egy 21:9-es képarányú 6,39 hüvelykes MaxVision OLED kijelző kapott helyet. A FullHD+ felbontással bíró panel vízcsepp alakú bemélyedésébe egy 25 megapixeles szelfikamerát szereltek. Kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó jellemzi még a frontoldalt. A fedélzeten egy középkategóriás Qualcomm lapkakészlet, a Snapdragon 675 teszi a dolgát, 4/6 GB RAM és 64/128 GB RAM belső tárhely társaságában. A OneZoom tápellátásáról egy 4.000 mAh-s, 15 wattos gyorstöltéssel felvértezett akkumulátor gondoskodik. A OneZoom hátoldalán egy egészen érdekes kamerasziget kapott helyet, ahol is négyzetes elrendezésben pakolták fel a kamerákat, amelyek alá még egy értesítési jelzőfényként is funkcionáló Motorola logó is felkerült. A főkamera 48 megapixeles (f/1.7),  továbbá egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű lencse (117 fok), egy 8 megapixeles telefotó egység (3x optikai zoom) és egy 5 megapixeles mélységérzékelő sorakozik fel. A készülék európai induló árát 429 euróra lőtték be (~135.000 forint).

Még az idén visszatér a Motorola RAZR

Forrás: Motorola