Szinte nincs olyan Android-felhasználó, akinek ne lapulna a készülékén olyan alkalmazások tömkelege, amelyekre valójában nincs is szüksége és rengeteg helyet felszabadíthatna azok törlésével.

Hirdetés

A Google Play áruházban van egy remek funkció, amellyel könnyen kimutathatjuk, hogy melyek azok az appok, amelyek tök feleslegesen foglalják a helyet a telefonunk tárhelyéből. Ezt a felületet a saját alkalmazások és játékok menüpontból tudjuk elindítani, a tárhelyre bökve.

Itt megjelennek a telefonunkon található alkalmazások, mégpedig utolsó használat idő tekintetében csökkenő sorrendbe rendezve, tehát azonnal látjuk, hogy mely appokra nincs is szükségünk. Innen egyszerűen elvégezhető a szükségtelen appok törlése, csak kiválasztjuk a törlendő tételeket, majd pedig az alul található zöld színű XY MB felszabadítása gombra bökünk.

Én még nem tapasztaltam, azonban a Google Play egyes felhasználóknak már értesítést is küld (feltehetőleg, ha kevés a szabad hely a telefonon), amelyben arról tájékoztat, hogy a készülékről bármikor eltávolíthatjuk a nem használt appokat. Az értesítésre kattintva pedig természetesen az előbb bemutatott képernyőre navigál.

 

Átalakul a Google Play Áruház

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.