Február hónap minden évben az okostelefon piac egyik, ha nem a legfontosabb időszaka, köszönhetően a Mobil World Congress-nek. Néhány kivételével, szinte az összes gyártó készül valami nagy dobással (és valami kisebbel is). Ebben a részben megnézzük, milyen középkategóriás készülékek megjelenése várható ebben a hónapban.

Hirdetés

Redmi X és Note 7 Pro

A Redmi készülékek a különválás előtt is a remek ár-érték arányukról voltak híresek. A Redmi X helye a középkategóriában megkérdőjelezhető, mert a napokban világot látott hírek azt rebesgetik, hogy a készülék akár zászlóshajó specifikációval is érkezhet. A processzor tekintetében az eddigi pletykák szerint Snapdragon 675, 710 vagy akár egy 8xx sorozatú lapkakészlet is bekerülhet a készülék motorházteteje alá. A titokzatos Redmi X február 15-én mutatkozik majd be.

A Xiaomiról frissen levált Redmi január 10-én be is mutatta első készülékét, a Redmi Note 7-et, amely remek fogadtatásban részesült, viszik mint a cukrot. Ezt követően a vállalat közvélemény kutatást indított el rajongói körében, amelyben arra volt kíváncsi, hogy van-e igény a Note 7 egy erősebb változatára. A felhasználók pozitívan fogadták a felvetést, igényt tartanak a fejlettebb készülékre. A Redmi Note 7 Pro nem sokban különbözhet majd a Note 7-től, csupán Snapdragon 660 helyett, a Qualcomm legújabb középkategóriás processzorát kaphatja, a Snapdragon 675-öt. A  két készülék esetleges további különbségeiről még nincsenek információink.

 

Nokia 6.2 és 8.1 Plus

A legújabb hírek szerint nem a Nokia 9 PureView lesz az egyetlen új HMD Global eszköz az idei Mobil Világkongresszuson, érkezhet a Nokia 6.2 és a 8.1 Plus is. Előbbi Snapdragon 632 lapkakészletet és egy 6,2 hüvelykes kijelzőt kaphat. Mindkét készülék hátoldalára egy duál kamerarendszer kerülhet fel, Carl Zeiss optikákkal. További közös tulajdonság lehet még az, hogy mindkét telefon előlapi kameráját a kijelzőbe fúrt lyukba helyezik majd el. A készülékeket kezdetben Kínában dobják piacra, kicsit később pedig Európába is betörhetnek.

Nokia 6.2 koncepció by OnLeaks

 

Vivo V15 Pro

A Samsung Galaxy S10 palettájáhozGalaxy S10 palettájához hasonlóan, a Vivo is február 20-án leplezi le legújabb készülékét. A Vivo V15 Pro legnagyobb érdekessége a Vivo NEX-nél megismert pop-up szelfikamera megoldás lesz. Ez azt is jelenti, hogy a telefon rendkívül magas képernyő-test aránnyal fog rendelkezni.

 

UPDATE: A Mahesh Telecom Twitter bejegyzéséből kiderült, hogy a Vivo V15 Pro egy 32 megapixeles pop-up szelfikamerával fog rendelkezni, és már nem kell sokat várnunk a megjelenésére.

 

Motorola Moto G7 and G7 Plus

A Moto legújabb, G szériás készülékei február 7-én, egy brazíliai sajtótájékoztatón kerülnek bemutatásra. A készülékek középszerű specifikációval érkeznek és az elődökhöz képest kisebb keret fogja körülölelni, az immáron vízcsepp alakú notch-csal ellátott kijelzőt. A Moto G7 Snapdragon 632, míg a G7 Plus Snapdragon 660 lapkakészletet kap.

Moto G7 koncepció by OnLeaks

Sony Xperia XA3 és XA3 Ultra

Az Xperia XZ4 mellett a középkategóriás vonalát is megerősíti a japán gyártó, az XA3 és az XA3 Ultra készülékekkel. Utóbbi egy hatalmas 6,5 hüvelykes, 18:9  21:9-es képaránnyal rendelkező kijelzőt kaphat. A sima XA3 előlapjára pedig egy átlagosnak mondható 5,9 hüvelykes kijelző kerül, legalábbis a legújabb hírek szerint. Mindkét telefon működtetéséért a Snapdragon 660 processzor lehet majd felelős. Érdekesség még, hogy ezek az XA készülékek lehetnek az elsők, amelyek hátoldalán két kamera is helyet kap.

Sony XA3 koncepció by OnLeaks

 

Előző rész a zászlóshajókról szólt:

Ezek a zászlóshajó okostelefonok érkeznek 2019 februárjában

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.