Hamarosan a Qualcomm is bemutatja 7nm-es lapkakészletét.

Hirdetés

A Qualcomm már meg is kezdte a decemberben megrendezésre kerülő esemény meghívóinak kiküldését. Ebből és egy a Weibo-n közzétett bejegyzésből megtudhattuk, hogy a gyártó nagy valószínűséggel december 4-én fogja bemutatni legújabb zászlóshajó processzorát, amely maga mögé utasíthatja majd riválisait.

Az utóbbi időben már több információt is kaptunk a Snapdragon 8150-nel kapcsolatban. Ezen hírek szerint a Kirin 980-hoz és az Exynos 9820-hoz hasonlóan, egy három klaszteres kialakítású processzorról beszélhetünk. A lapkakészlet elődjéhez hasonlóan, továbbra is nyolc maggal fog rendelkezni, ami egy Cortex-A76 2,84 GHz-es nagy teljesítményű, három Cortex-A76 2,4 GHz-es közepes teljesítményű és négy Cortex-A55 1,78 GHz-es kisebb hatékonyságú magból fog összeállni. Grafikus chipként a fejlettebb Adreno 640-et fogja megkapni, amely 20%-kal jobb teljesítményt nyújt, mint az előd Adreno 630.

Néhán napja már IceUniverse által, a Twitteren közzétett képen is láthattuk, hogy a gyártó a decemberi rendezvény mutathatja be chipkészletét.


A Qualcomm Snapdragon 8150 várhatóan a jövő évben lesz elérhető a gyártók készülékeiben. Kíváncsian várjuk, hogy végül mit is sikerült összehozniuk az új lapkakészlet kapcsán!

Elverheti a mezőnyt a Snapdragon 8150

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.