A Valve a közelmúltban bejelentette, hogy a Steam Link alkalmazás hamarosan érkezni fog iOS és Android operációs rendszerre is.

Hirdetés

Az alkalmazás érkezésével a játékokat a számítógépről a telefonra továbbíthatjuk majd. A bejelentésben arról is szó esett hogy a játékok irányítását a Steam Controller segítségével oldanák meg. Ez olyan problémát vetett fel, miszerint a Steam Controller Bluetooth kapcsolata nem használható a telefonnal. Most azonban egy új posztban megjelent, hogy a Steam Controller megkapja a Bluetooth Low Energy-t, amelyet egy firmware frissítéssel engedélyeznek. A frissítést egyszerűen telepíthetjük majd számítógépünkről. Ezután már használhatjuk majd a kontrollert a Steam Link alkalmazással telefonunkon és táblagépünkön is.

A működése elég egyszerű lesz. A Bluetooth módra váltáshoz a kontroller bekapcsolásakor tartsuk lenyomva a B gombot és az eszköz már Bluetooth módban fog bekapcsolni. Amennyiben vissza szeretnénk kapcsolni a normál vezeték nélküli módba, akkor tartsuk lenyomva a bekapcsoló és A gombot.

A játékok telefonra történő streamelésével és a Steam Controller használatával nagyszerű játékokat játszhatunk majd telefonunkon, bármilyen kábel használata nélkül.

Amennyiben szeretnéd kipróbálni a kontroller Bluetooth LE üzemmódot, akkor azt ezen a linken megtalálható teljes leírás segítségével megteheted.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.