Bemutatkozott a Moto G Power és a Moto G Stylus

A Motorola meglehetősen ünnepi hangulatban lehet, ugyanis nemrég jelentették be, hogy a Moto G sorozat elérte a 100 milliós eladásokat.

Weboldal készítés kedvező áron!

Ennek örömére az amerikai vállalat a tegnapi napon két új okostelefont jelentett be, amelyek a Moto G Power és a Moto G Stylus nevet kapták.


Moto G Power

A Moto G Power előlapján egy 6,4 hüvelykes Max Vision IPS LCD kijelző kapott helyet, FullHD+ (2300 x 1800 pixel) felbontással. A panel bal felső sarkában található kameravájat egy 16 megapixeles (f/2.0, 1μm) szelfikamerának ad otthon. A hátlapi triplalencsés kamerarendszer egy 16 megapixeles főkamerát (f/1.7, 1.12μm), egy 8 megaixeles ultraszéles látószögű lencsét (f/2.2, 1.12μm, 118°), valamint egy 2 megapixeles makrókamerát (f/2.2, 1.75μm) vonultat fel.
A telefon működtetéséről a Snapragon 665 rendszerchip gondoskodik, 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely társaságában. Utóbbi microSD kártya segítségével további 512 GB-tal bővíthető. A G Power tápellátásáért egy meglehetősen méretes, 5.000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, amit USB Type-C porton keresztül csak 10 wattal lehet majd tölteni.
A mobil előre telepített Android 10 operációs rendszerrel érkezik, további tulajdonságai közé tartozik, a hátlapi Motorola logóba integrált ujjlenyomat-olvasó, a 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozó, a duál sztereó hangszóró, a Bluetooth 5.0, a GPS (GPS, AGPS, LTEPP, SUPL,Glonass, Galileo), az NFC, és a Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/a/ac.


Moto G Stylus

A Moto G Stylus ugyanazt a 6,4 hüvelykes IPS LCD kijelzőt kapta, mint a G Power, és a 16 megapixeles, kameralyukban helyet foglaló szefikamerában sincs különbség. A hátlapi kamerarendszer főszenzora e készülék esetében 48 megapixeles (f/1.7, 1.6μm), továbbá egy 2 megapixeles, minimum 2 cm-es fókusztávolságú makrókamera és egy a Motorola One Action készüléknél megismert 16 megapixeles akciókamera (f/2.2, 2.0μm, 117°) kapott helyet a G Stylus triplalencsés kamerarendszerében.
A motorháztető alatt ebben az esetben is a Snapdragon 665 processzor végzi a számításokat, 4 GB RAM és 128 GB belső tárhely társaságában (a bővíthetőség itt is adott). Akkumulátorból a G Stylus egy 4.000 mAh-s telepet kapott, a Motorola hivatalos honlapja szintén csak a 10 wattos töltési sebességet említ. 
Az Android 10 operációs rendszert futtató telefon egyik legnagyobb érdekessége közé tartozik a beépített érintőceruza, a funkcionalitás terén azonban nem kapjuk meg azt, mint a Samsung Galaxy Note szériás készülékeinél.
Árak és elérhetőség

Az új Moto G modellek várhatóan a tavasszal kerülnek forgalomban az Egyesült Államokban és Kanadában, a G Power 250, míg a G Stylus 300 dolláros árcédulát kapott a nyakába. A további piacokon való megjelenésről még nem érkezett hír.


Forrás: Moto