Windows kémkedés visszaszorítása – 2. rész

NoteWall.hu
Az előző részben bemutattuk, hogy Windows 7 és 8 esetén milyen teendők vannak a felhasználói adatgyűjtés visszaszorítására, most a Windows 10-en a sor. Telepítés közben
  • NE használjuk semmi esetre sem a Gyors beállításokat opciót. A Beállítások testreszabása alatt kapcsoljunk ki mindent.
  • NE kapcsoljuk össze a Windowst Microsoft fiókunkkal, használjunk helyi fiókot, tehát azt a lépést mindenképp lépjük át.
Feltelepített rendszer esetében A Gépház >> Adatvédelem >> Általános bellításoknál az első 2 opciót kapcsoljuk ki. A Tartózkodási hely alatt, a Módosítás gombra kattintva, a felugró ablakban kapcsoljuk ki a helymeghatározást. A Beszéd, szabadkézi bevitel, gépelés alatt, a gombra kattintva a felugró ablakon válasszuk a kikapcsolást. A Visszajelzés és diagnosztika alatt, a Microsoftnak elküldendő adatmennyiség megadásánál, válasszuk az alapszintűt. A diagnosztikai adatok felhasználásána engedélyezését kapcsoljuk ki. A visszajelzések gyakoriságánál pedig válasszuk a "Soha" opciót. A Gépház >> Fiók és biztonság >> Windows Update >> Speciális beállítások >> Frissítések letöltési módjának kiválasztása alatt, a Frissítés több helyről opciót kapcsoljuk ki. A telemetriai adatok továbbításának letiltása egy adminisztrátori joggal elindított cmd ablakban végezhetjük el leggyorsabban és legegyszerűbben. Adjuk meg az alábbi parancsokat. Ha mindezeket végigcsináltad, akkor nagyban hozzájárultál ahhoz, hogy minél kevesebb adat jusson el Rólad a Microsofthoz. Legalábbis legyünk ebben a hitben... :)