A Counterpoint legújabb kutatása alapjául a prémium okostelefon szegmens eladásai szolgáltak. A piackutató cég a 400 dollárnál drágább készülékeket sorolja ebbe a kategóriába.

Hirdetés

A Counterpoint első negyedévi elemzése szerint az Apple eladásai 20 %-kal csökkentek. Ennek és a kínai gyártók visszaesésének is köszönhetően, az egész szegmensre vetítve 8 %-kal esett vissza a leszállított prémium okostelefon darabszám. Mindezek ellenére még mindig toronymagasan az Apple vezet, a kategória piacának 47 %-át birtokolja. A Samsung idén a megszokott helyett több készüléket is bemutatott a Galaxy S10 szériában, amivel szélesebb lett a dél-koreai gyártó palettája a 400 dollár felett ársávban, így kicsit közelebb tudott kerülni az almás vállalathoz.

Kétszámjegyű részesedést tudhat magáénak még a Huawei (16 %) is, kíváncsian várjuk, hogy a USA és Kína között zajló kereskedelmi embargó milyen hatással lesz a vállalat eladásaira az elkövetkező negyedév(ek)ben. Minden bizonnyal visszaesés, ezt az űrt majd az Apple és a Samsung töltheti ki leginkább. Két-két százalékot birtokol a OnePlus és a Google, a maradék 8 %-on pedig a további okostelefon-gyártók osztozkodnak.

A fenti táblázatban azt láthatjuk, hogy az egyes régiókban mely gyártók domináltak leginkább. A legtöbb prémium készüléket Észak-Amerikában adták el (30 %), őt követi Kína 26 %-kal, míg a dobogó legalsó fokán Nyugat-Európa áll, 17 %-os részesedéssel bír a világpiacon ebben a kategóriában.

Viselhető eszközök piaca: hatalmas Samsung és Huawei növekedés – 2019 Q1

Forrás: Counterpoint

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.