Sajtóképen a Nokia 9 PureView - kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasó megerősítve

Az Evan Blass által közzétett képen láthatjuk a Nokia 9 PureView végleges dizájnját és végre a kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat olvasó is megerősítésre került.

A „Beholder” kódnévvel ellátott Nokia 9 PureView hátoldalán üvegborítást kap, amely úgy tűnik, hogy a szélein ívelt. Alul az Android One feliratot olvashatjuk, tehát a többi Nokia készülékhez hasonlóan az új zászlóshajó is sallangmentes Android operációs rendszert kap, abból is a legújabb főverziót. A hatszögletű elrendezésben hátoldalra kerülő kameramodul a ZEISS nevével fémjelzett, öt kamerát, egy LED villanót és egy további érzékelőt fog tartalmazni. Az elő- és hátlapot egy alumínium keret fogja össze. A pletykák szerint 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozót nem fogunk találni a készüléken. Az előlapon egy notch-mentes 18:9-es képarányú kijelző lesz megtalálgató. Az OLED panel mérete várhatóan 5,99 hüvelykes és QuadHD+ felbontást kínálhat majd. Felül kapunk egy szelfikamerát, egy Nokia márkajelzést, egy hangszórót, és két további érzékelőt, amelyek egyike egy IR szenzor lehet. A fenti kép megerősíti azt is, hogy a Nokia 9 PureView lesz a HMD első okostelefonja, amely kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasót kap. A motorháztető alatt Snapdragon 845 processzor kaphat helyet, 8 GB RAM és 128 GB belső tárhely társaságában. A tápellátásról várhatóan egy 4.150 mAh-s akkumulátor fog gondoskodni. A megjelenés időpontja még mindig rejtély, a legújabb pletykák szerint január utolsó hetében mutatkozhat be a Nokia 9 PureView.
  UPDATE: A MySmartPrice jóvoltából videón is láthatjuk a Nokia leendő zászlóshajóját.
  Amennyiben Nokiád van, vagy csak szereted a márkát, akkor csatlakozz a Nokia Magyar közösséghez! https://bytech.hu/bluetooth-tanusitvanyt-kapott-a-nokia-9-pureview/

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)