Renderképeken a Sony Xperia 5 Plus

Felbukkant a tavaly szeptemberben bemutatott Xperia 5 utódja.

A Sony a szeptemberi IFA 2019 keretein belül leplezte le az Xperia 5 készüléket, amelynek érkezik a felfrissített változata, mégpedig Xperia 5 Plus névvel ellátva, amelyről Slashleaks-nek köszönhetően koncepció képek kerültek ki a netre.

Az Xperia 5 Plus valamivel nagyobb kijelzőt kap, mint a standard változat, egészen pontosan egy 6,6 hüvelykes OLED megjelenítő kerül az előlapra. Az alsó és a felső káva mérete nagy mértékben csökkenni fog. Elől dupla hangszóró várható még.


A készülék várható fizikai méretei 168.2 x 71.6 x 8.1 mm. Az Xperia 5 Plus esetében is jobb oldalra kerül a bekapcsológombba integrált ujjlenyomat-olvasó, a hangerőszabályzók és az exponáló gomb. A bal oldalon a SIM tálca nyílás, alul pedig az ujjlenyomat-olvasó kap helyet. Meglepő, de a Sony újdonságának tetejére 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozó is kerülhet.


A kamerák tekintetében hátul egy ToF érzékelőt is tartalmazó négylencsés modul fedezhető fel, a szelfizéshez változatlanul egy 8 megapixeles szenzort állíthatnak majd munkába. Az Xperia 5 Plus további tulajdonságai rejtély, a működtetésről minden bizonnyal a legújabb Qualcomm csúcsprocesszor, a Snapdragon 865 gondoskodhat majd.
Forrás: Slashleaks

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)