Az Android 9 Pie nemrég történő hivatalos bemutatása után nem kellett sokat várni, a Google bejelentette a belépőszintű készülékekre szánt Android 9 Pie (Go Edition) operációs rendszert.

Hirdetés

A Google tavaly jelentette be az Oreo alapú Android Go rendszert, amely gyengébb hardverrel ellátott készüléken is kifogástalanul fut. Az első Android Go okostelefon a Nokia 1 lett, melyet az MWC 2018 keretein belül mutattak be, áprilisban pedig elindult az értékesítése is. Jelenleg ott tartunk, hogy közel 200 Android Go-t futtató eszköz van a piacon más gyártóktól is, mint például az ASUS, az Alcatel, a Motorola, a Blackview, a Doogee, a Micromax és az Itel.

Az Android 9 Pie (Go Edition) számos új funkciót és fejlesztést kapott. Például az új verzió kevesebb helyet foglal el az eszközökön, 500 MB-tal kevesebb helyet foglal az előző verzióhoz képest. Az új verziót futtató eszközök bekapcsolásakor sokkal gyorsabban áll fel a rendszer, kevesebb idő alatt tölt be. Megkapta a legfrissebb biztonsági funkciókat, valamint egy felület is rendelkezésünkre áll az adatok felhasználásának ellenőrzésére és nyomonkövetésére.

Ezek a funkciók várhatóan javítják a teljesítményt és a biztonságot, nagyobb teret biztosítanak, és megkönnyítik az adatkezelést. A Google újratervezte a Go alkalmazásokat is és új funkciókkal is gazdagodtak.

A Google Go képes felolvasni a weboldalakat és kiemeli az egyes kulcsszavakat.

A Youtube Go galéria módot kapott a letöltött tartalmaknak, valamint kevesebb adatforgalmat generál.

A Google Maps Go már navigációt is biztosít.

Az Assistant Go már támogatja a spanyol, a brazil portugál és indonéz nyelveket és használhatjuk azt a Bluetooth, kamera, zseblámpa és az emlékeztető funkciók estében.

Az Android Messages App for Android (Go edition) méretét csaknem felére csökkentették, tartalmazza a hívófél azonosítót és a spam felderítést.

Forrás: Google

Hivatalos: Megérkezett Android 9 Pie

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.