Olcsó laptopokhoz szánt hordozható kijelzőt adott ki az Acer

Első ránézésre azt is gondolhatnánk, hogy egy új tabletet mutatott be a gyártó, de nem a PM1 elnevezésű termék egy hordozható monitor, aminek a legnagyobb különlegessége az, hogy egy darab USB-C kábellel működtethető.

Weboldal készítés kedvező áron!

Jelenleg az Acer PM1 az egyik legolcsóbb ilyen termék a piacon, azonban ennek van hátránya is. A kijelzőbe egy Full HD (1920 x 1080) febontású 6 bites IPS LED panel került, melynek maximális fényereje 250 nit. A válaszideje 15ms, a képfrissítési gyakorisága pedig 60Hz. Az IPS-nek köszönhetően a betekintési szögek elég nagyok 178-178 fok, viszont a kijelző hátránya, hogy a panel csak 6 bites,  így a maximálisan megjeleníthető színek száma 262 ezer. Ez alapvetően nem rossz, de itt ki is zárhatjuk a vásárlók közül a grafikusokat, dizájnereket és egyéb olyan embereket akiknek a szakmájukban nagyon fontosan a színek pontos megjelenítése. A legjobb viszont az, hogy egy darab kábellel működtethető a panel, méghozzá egy USB-C  kábellel, ami képes energiát és képet is közvetíteni. Azonban, mivel a PM1-et nem csak laptopokkal tudjuk használni, hanem táblagépekkel és okostelefonokkal is, rendelkezik egy másodlagos USB bementtel, amelyen keresztül el tudjuk látni árammal. Ez azért szükséges, mert egy okostelefon nem képes ellátni egymaga energiával a kijelzőt. 
A külső borítás műanyag, a monitor súlya pedig kevesebb, mint egy kilogramm (952g). Beépített állvánnyal rendelkezik, amely 15 ° és 35 ° közötti tartományban szabályozhatja annak dőlését, emellett pedig találhatóak rajta gombok is, amivel állítgatni tudjuk. 
Az Acer PM1 legnagyobb előnye az ára, a hordozhatósága és, hogy elég a működtetéséhez egyetlen kábel. A kijelző megvásárolható magától az Acer-től 179,99 (~ 55.000 forint) dollárért, illetve a Micro Centertől 129,99 (~ 40.000 forint) dollárért.

További képek