Okostelefonok: Mit várhatunk 2019-ben?

Nézzük meg, melyek azok az okostelefonok, amelyek nagyot durranhatnak a 2019-es évben, legalábbis az eddigi ismereteink szerint.

Weboldal készítés kedvező áron!
A 2018-as év eléggé innovatívnak mondható a mobiltelefonok világában. A legnagyobb fejlődést a kínai gyártók, mint a Huawei és a Xiaomi hozta el számunkra, míg az Apple eléggé elmaradt a fejlesztések területén. Ennek fényében mindenképpen érdemes elgondolkoznunk azon, hogy mit is várhatunk a gyártóktól a 2019-es évben.

Samsung Galaxy S10

A Samsung Galaxy S8 és S9 között nem történt forradalmi előrelépés, így a dél-koreai gyártótól már joggal várhatjuk el, hogy idén valami nagyobb fejlesztéssel rukkoljon elő. Az eddigi információk szerint úgy látszik, hogy ez meg is fog történni, hiszen az S10 esetében a gyártó még tovább igyekszik csökkenteni a káva méretét, a telefon megkapja az új Infinity-O kijelzőt, valamint a széria Plus jelzésű készüléke már öt kamerával fog rendelkezni. Az S10 sorozat tagjai ezen felül kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval is fel lesznek szerelve. Kíváncsian várjuk, hogy végül pontosan milyen fejlesztéseket fog elhozni számunkra a Samsung. A Galaxy S10 szériával kapcsolatban ezen a linken tájékozódhattok.

Huawei P30 Pro

A tavalyi év kétségkívül egyik legnagyobb durranása a Huawei P20 Pro volt, amely az első négy kamerával rendelkező telefonként jelent meg a piacon. A P30 Pro várhatóan már négy hátlapi kamerával lesz ellátva, amelyekkel még lenyűgözőbb képeket készíthetünk majd. (Az első négy hátlapi kamerával rendelkező telefonként a Galaxy A9 jelent meg 2018-ban.) A P30 Pro-ról eddig kiderült információkat ezen a linken találhatjátok.

Pocophone F2

A Xiaomi új Pocophone almárkájának első készülékeként jelent meg 2018-ban a Pocophone F1. Ezzel a megoldással egy árban és minőségben is tejesen megfelelő alternatívát nyújtanak a felhasználóknak, amely nagy méretű, jó kijelzővel rendelkezik, RAM és belső tárhely szempontjából nem marad el vetélytársaitól, illetve még egy nagy akkumulátorral és fejhallgató csatlakozóval is fel van szerelve. Mindezt 115.000 Ft körüli áron vásárolhatjuk meg.

Nokia 9 PureView

A Nokia márkát a HMD Global élesztette újjá, és eddig rengeteg telefont adtak ki a nagy múlttal rendelkező márkanév fémjelzésével. Míg 2018-ban a Huawei P20 Pro volt az első legnagyobb fejlődést hozó készülék, legalábbis kamerák tekintetében, addig idén a Nokia 9 PureView lépheti ezt meg, méghozzá öt hátlapi kamerával. Ez az új telefon lehet a felélesztett Nokia első igazán zászlóshajónak nevezhető készüléke. További információkat itt találhattok.

Összehajtható telefonok

2018-ban a kínai Royole már bemutatta saját összehajtható telefonját, FlexPai néven. Azonban kialakítása miatt egy nagyon tökéletlen megoldásnak mondható. A 2019-es évben több gyártó is tervezi összehajtható készülékeinek bemutatását, mint például a Samsung, vagy a Huawei. A Samsung hamarosan, már február 20-án be is fogja mutatni összehajtható eszközét, a Galaxy S10 széria mellett. A hajlítható okostelefonokról szóló eddigi hírekről ezen a linken tájékozódhattok.

Apple

A cupertinói vállalat az utóbbi években nem nyújtott túlzottan jó teljesítményt okostelefonjaik tekintetében. Az idei készülékekkel kapcsolatban még csupán egy furcsa koncepció jelent meg, így ezekről nem tudhatunk túl sokat. Azonban reményeink szerint, végre letehetnek valamilyen nagyobb fejlesztést is az asztalra.

Ez is érdekelhet