A GeForce GTX 1180 egy csúcskategóriás grafikus kártya az NVIDIA-tól, amely a Turing architektúrán és a 12nm-es gyártási technológián alapul.

Hirdetés

 

Mielőtt még belemennénk, hadd jegyezzem meg, hogy a cikkben szereplő adatokat a kiszivárgott információkból következtettük, még változhatnak és ha így lesz, akkor frissítjük a cikket.

A legújabb szivárogtatások és pletykák szerint a GeForce GTX 1180 kódneve GT104 lett. A GPU-lapka mérete körülbelül 400 mm², a CUDA számolóegységek száma pedig 3.584. A memóriavezérlő 256 bites GDDR6-os lesz és valószínűleg 8-16GB memóriával fog érkezni. A grafikus kártya várhatóan körülbelül 1,6 GHz-1,8 GHz-es órajellel fog rendelkezni. A grafikus kártya TDP-je eddig meg nem erősített információ szerint várhatóan 170-200W között van.

A GTX 1180 számítási kapacitása körülbelül 13 TFLOPS lesz, és ezzel a teljesítménnyel megelőzi mind a GTX Titan Xp-t, mind a GTX 1080 Ti-t úgy, hogy közben kevesebb az energiafelhasználása.

 

 

Mint az összes NVIDIA csúcskártya, így a GTX 1180 is bitang teljesítménnyel fog rendelkezni. Amit mindenki tudni szeretene az ára és a megjelenési dátuma. Az eddigi információink szerint a kártya idén nyáron jelenik meg, valószínűleg júliusban. A termék árát 699$-ra saccolják, kis hazánkban ennél persze sokkal több pénzt kell majd kifizetnünk érte.

 

Előzetes specifikáció

 

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.