A GeForce GTX 1180 egy csúcskategóriás grafikus kártya az NVIDIA-tól, amely a Turing architektúrán és a 12nm-es gyártási technológián alapul.

Hirdetés

 

Mielőtt még belemennénk, hadd jegyezzem meg, hogy a cikkben szereplő adatokat a kiszivárgott információkból következtettük, még változhatnak és ha így lesz, akkor frissítjük a cikket.

A legújabb szivárogtatások és pletykák szerint a GeForce GTX 1180 kódneve GT104 lett. A GPU-lapka mérete körülbelül 400 mm², a CUDA számolóegységek száma pedig 3.584. A memóriavezérlő 256 bites GDDR6-os lesz és valószínűleg 8-16GB memóriával fog érkezni. A grafikus kártya várhatóan körülbelül 1,6 GHz-1,8 GHz-es órajellel fog rendelkezni. A grafikus kártya TDP-je eddig meg nem erősített információ szerint várhatóan 170-200W között van.

A GTX 1180 számítási kapacitása körülbelül 13 TFLOPS lesz, és ezzel a teljesítménnyel megelőzi mind a GTX Titan Xp-t, mind a GTX 1080 Ti-t úgy, hogy közben kevesebb az energiafelhasználása.

 

 

Mint az összes NVIDIA csúcskártya, így a GTX 1180 is bitang teljesítménnyel fog rendelkezni. Amit mindenki tudni szeretene az ára és a megjelenési dátuma. Az eddigi információink szerint a kártya idén nyáron jelenik meg, valószínűleg júliusban. A termék árát 699$-ra saccolják, kis hazánkban ennél persze sokkal több pénzt kell majd kifizetnünk érte.

 

Előzetes specifikáció

 

 

Fodor Balázs

Webfejlesztő. Minden érdekel ami IT, ezenkívül videókat készítek és vágok, speciális effekteket készítek, képeket szerkesztek, és nagyon érdekel az IT Security.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.

tíz − 3 =