Netgear: Bemutatkozott a Meural Canvas II okosvászon

A Meural 2018-ban csatlakozott a NETGEAR intelligens hálózati termékek családjához. Ez a legújabb eszköz és az első hivatalos termékbemutató a tavalyi akvizíció óta.

ByTech YouTube csatorna

A Meural Canvas II egy elegáns, WiFi csatlakozással rendelkező digitális vászon, amely elhozza a művészetek világát az otthonodb. Az gyártó állítása szerint az eszköz tükröződésmentes matt kijelzője olyan hatást ér el például egy festmény megjelenítekor, mintha az eredetit látnánk.

Az digitális vászon üzembehelyezése egyszerűsödött, mindössze egy QR-kód beolvasására van szükség és máris csatlakozhatunk a WiFi hálózatunkhoz. A vászon ezenfelül 45%-kal kevesebbet fogyaszt az előző modellhez képest. Egy előlapi fényérzékelőnek köszönhetően pedig a vászon a környezeti fényviszonyokhoz alkalmazkodva mutatja a képeket, amelyek így megvilágítástól függetlenül is jól látszódanak.

A Meural Canvas II két méretben érhető el, egy 19x29 cm-es keretben 27 hüvelykes HD kijelzővel és egy kisebb 16x24 cm-es keretben 21,5 hüvelykes HD kijelzővel. A két méret több lehetőséget biztosít a falakra történő felhelyezésnél. Minden vászon 16:9-es képaránnyal rendelkezik, ráadásul használhatók portré (vertikális) és tájkép (horizontális) módban is. A vászon automatikusan érzékeli a felfogatás pozícióját, a Meural Swivel Mount segítségével pedig könnyedén állíthatunk a vászon helyzetén anélkül, hogy levennénk a falról.

Négyféle interaktív módon navigálhatunk az okosvászon könyvtárának alkotásai között: 

  • Irányítás kézmozdulattal: egyszerűen csak ints a kezeddel a vászon felé majd, a két beépített szenzor a mozdulattól függően képet vált, vagy a beállításokhoz visz 
  • Hangvezérléssel (Amazon Alexa eszközzel működik) 
  • Számítógépen (a my.meural.com felületen) 
  • Meural alkamazással (iOS-en és Androidon) 

Előfizetés esetén a Meural tagok hozzáférést kapnak egy több, mint 30.000 művészeti alkotást tartalmazó dinamikus könyvtárhoz, amelyek a világ vezető múzeumjai, festői és gyűjtemények képeit tartalmazzák. A Meural könyvtár egyszerre használható oktatási és szórakoztatási célra is. Az áruházból a felhasználók megvásárolhatják kedvenc műveiket és hozzáadhatják saját gyűjteményükhöz úgy, mintha aukción vásárolták volna a képet.  Azon felül, hogy a legtöbb műalkotással rendelkező könyvtár azonnal elérhető online, a Meural lehetőséget nyújt a saját fotóink egyszerű és gyors feltöltésére, megmutatására. A beépített funkcióknak köszönhetően egyszerre több képet is feltölthetünk, állíthatunk a színeken és 16:9-es képarányhoz is igazíthatjuk őket. A Meural tagsággal járó online tárhelyen kívül akár SD kártyát vagy egyéb eszközt is csatlakoztathatunk USB kapcsolaton keresztül, ezzel biztosítva mindig elegendő tárhelyet fényképeid számára. 

A Meural Canvas II a NETGEAR-től már elérhető az alábbi ajánlott kiskereskedelmi áron: 

  • 19x29 keret 27 hüvelkes HD kijelzővel, fekete vagy fehér - 599,95 dollár  
  • 19x29 keret 27 hüvelkes HD kijelzővel, világos vagy sötét fa- 699,95 dollár  
  • 16x24 keret 21,5 hüvelykes HD kijelzővel, fekete vagy fehér - 399,95 dollár  
  • 16x24 keret 21,5 hüvelykes HD kijelzővel, világos vagy sötét fa - 499,95 dollár  

Swivel Mount - 49,95 dollár

A Meural kurátus könyvtár éves előfizetési díja $69,95. Forrás: Netgear