Letisztult erőgép - MSI GS66 Stealth gaming laptop bemutató

A GS66 Stealth tervezése során nem csak a bikaerős hardverre, hanem a remek megjelenésre is nagy gondot fordítottak. Egy IF Design Award díjat már be is zsebelt a gamereknek készülő laptop.

Az MSI GS66 gaming laptop egy meglehetősen letisztult, tompított fekete megjelenést kapott, a tetején mindössze egy visszafogott MSI logó található. Az mindenképpen említésre méltó, hogy a baromi izmos hardver ellenére meglehetősen vékony kialakítás jellemzi az eszközt, mindössze 1,98 cm-es vastagsággal bír összehajtott állapotban. A hordozhatóságra sem lehet panasz, ugyanis 1,99 kg-ot nyom a GS66, ami a gamer laptopok terén elég ritkán találkozunk. A gyártó állítása szerint a laptop burkolata alatt található három ventilátoros hűtési rendszerben a világ legvékonyabb ventilátorlapátjai dolgoznak.Az anyaghasználat és az összeszerelés minőségére egy rossz szavam sem lehet, a zsanér kiváló és stabilan tartja a kijelzőt, és egy ujjal is simán fel lehet nyitni úgy a gépet, hogy az alsó rész nem emelkedik el az asztaltól (egészen 180 fokig tudjuk kinyitni).

A GS66 15,6 hüvelykes FullHD+ felbontással bíró IPS megjelenítőjét 300 Hz-es képfrissítéssel vértezték fel, ez is egy olyan kimagasló tulajdonság, amit egyelőre elég ritkán látunk laptopokban. Maga a kijelző egyébként nagyon szép képet ad, a betekintési szöge jó, a színek szépek és a maximális fényerő is teljességgel kielégítő.A Steelseries billentyűzet az első olyan pont, ami ránézésre azt hangsúlyozza, hogy egy gamer gépről van szó. Egy korrekt billentyűzetről beszélhetünk, kényelmes rajta a gépelés és a játék közben sem okoz csalódást. A GS66 egy meglehetősen széles touchpadet kapott, ami szintén jól használható, megfelelő érzékenység jellemzi. A touchpaddel egy vonalban, a széleken egy-egy hangszóró is helyet kapott, amelyek bőven átlagon felüli hangzást biztosítanak.Benchmarking és hardcore gaming tesztet sajnos nem készíthettünk, ugyanis a laptop lelke egy egyelőre be nem jelentett 10. generációs Intel processzor. A hozzánk eljutott fejlesztői példányban egyébként egy Nvidia GTX 2060 GPU, 512 GB SSD és egy meglehetősen méretes 99,9 wattórás akkumulátor található még.

A portok tekintetében nem kell szűkölködnünk: adott 3 db USB-A 3.1, 2db USB-C port (Thunderbolt 3 kompatibilitással), HDMI 2.0, 3,5 mm-es jack csatlakozó (mikrofon-fejhallgató), és egy Ethernet port (RJ45).Az MSI GS66 Stealth pontos megjelenési dátumát és árazását egyelőre még nem tudni, az biztos, hogy megint egy remek gamer laptopot ad majd ki a kezei közül az MSI.(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)