A legjobb Galaxy S9 újítások

Weboldal készítés kedvező áron!
A Samsung a tegnapi napon végre bemutatta a Samsung Galaxy S9 mobilokat. A kinézet nem változott az elődökhöz képest, azonban számos új funkciót kaptak.  

Ujjlenyomat-olvasó

Ha rendelkezel Galaxy S8, Galaxy S8 Plus vagy Galaxy Note 8 telefonnal akkor az ujjlenyomat-olvasó helyzete miatt már biztos sokat bosszankodtál. Jó hír, hogy az S9-ben végre normális helyre, a kamera/kamerák alá került.  

Duál kamera (Galaxy S9+)

A Galaxy S9 Plus ujjlenyomat-olvasója nem egy, hanem két kamera alatt található. Ezek a kamerák hasonlóan működnek a Galaxy Note 8-hoz. Van egy szabályos nagylátószögű, 12 MP-es kamera, amely egy Super Speed Dual Pixel szenzor és állítható rekeszértékkel bír (f/1.5 és f/2.4 között). A másodlagos kamera egy 12 MP-es teleobjektív f/ 2.4 nyílással. Mindkét objektív optikai képstabilizátorral rendelkezik.  

Multi-frame képfeldolgozás

Ez a Galaxy S9 széria egyik legkiemelkedőbb jellemzője. Az új képfeldolgozónak köszönhetően a zászlóshajók több fényképet is használhatnak, arra, hogy csökkentsék a képek zajosságát. A DRAM használatával a kamera a Galaxy S9 négyszer annyi képet képes rögzíteni, négyszeres sebességgel. Így 12 képet tud rögzíteni egyetlen másodperc alatt, a szoftver pedig ezekből a képekből állítja össze a lehető legjobb minőségű képet.  

960 fps, automatikus lassított videó

A kamera - a rengeteg belepakolt DRAM-nak köszönhetően - szintén rendkívül jól használható szuper lassított videók esetén. A Galaxy S9 négyszer annyi képkockát képes felvenni, mint a Galaxy S8, ugyanazon a 720p HD-felbontáson, a képkockák felvételi sebessége 240 fps-ről 960 fps-re emelkedett. Ez a funkció egy automatikus üzemmód, ahelyett, hogy mi határozzuk meg mikor induljon a felvétel, a telefon ezt megteszi helyettünk. A rendszer automatikusan felismeri, mikor kell rögzíteni a szuper lassított felvételeket. Miután felvette a szuper lassított videót a telefon,  számos GIF-et ajánl fel, amelyek előre beállított effektekkel is rendelkeznek.  

Mechanikus rekesz

A Samsung kamerák mindig küszködtek a gyenge fényviszonyok melletr, de a vállalat abban reménykedik, hogy a Galaxy S9 ezt megváltoztatja. A Galaxy S9 variálható rekeszértékkel rendelkezik. A szűkebb f/2,4 rekeszérték fényes helyeken alkalmas kiváló képek készítésére, a szélesebb f/1,5 rekeszérték 28 százalékkal több fényt biztosít a kamerának, mint a Galaxy S8-ban található. Automatikus módban a telefon maga választja ki a megfeleő rekeszértéket, de Pro módban kedvünkre variálhatjuk.

 

 

AR hangulatjel

Kevésbé hasznos funkció a Samsung Apple Animoji által ihletett AR Emoji megoldása, azonban jó szórakozást nyújt. Miután elkészítettük saját Emoji-t, videókat vagy fényképeket rögzíthetünk az Emoji segítségével. Az Emoji mentésekor automatikusan 18 különböző GIF-et hoz létre a telefon galériájában, amelyet gyorsan megoszthatunk a barátainkkal.

 

 

Gigabit LTE

A legfrissebb Qualcomm processzor egyik legfontosabb jellemzője az LTE Cat 18 támogatás. Ez lehetővé teszi, hogy a telefon akár 1,2 Gbps sebességgel töltsön le a támogatott mobilhálózaton.  

Sztereó hangszórók

Az AKG által készített sztereó hangszórókat kaptak a készülékek, ami surround hangzást biztosít a Dolby Atmos technológiával. Az elődökhöz képest a hangzás az 1,4 szeresére nőtt.  

Intelligens azonosítás

A Samsung Galaxy S9 telefonok is háromféle biometrikus azonosítással érkeztek: ujjlenyomat-olvasó, írisz-szkenner, arcfelismerés. A Samsung az utóbbi 2 azonosítási formát egyesítette, mindkét technológia erősségeinek kihasználásával. Az intelligens azonosítás az írisz szkennelést használja az olyan alkalmazások számára, amelyek magasabb szintű biztonságot igényelnek, például a banki alkalmazások vagy a Samsung Pay. A napi feloldáshoz a Galaxy S9 az az arcfelismerést használja.   https://bytech.hu/samsung-new-dex-pad/  

Ne maradj le az MWC 2018 legfontosabb híreiről!