A tavalyi CBNC-interjúban Richard Yu, a Huawei CEO-ja elhintette, hogy a vállalat egy kiterjesztett valóság (AR) szemüveget fejleszt okostelefonokhoz.

Hirdetés

A Huawei vezérigazgatója tavaly nem árult el semmi konkrétumot a szemüvegről, azonban a Szellemi Tulajdon Világszervezetéhez benyújtott szabadalmi kérelemből megtudhattuk, mi is a kínai gyártó körülbelüli elképzelése. A koncepció egyszerűnek tűnik, fogjuk az okosóránkat, azt belepattintjuk az AR szemüveg keretébe, a kommunikáció pedig az okosóra és egy okostelefon között zajlik.

A WIPO február 7-én tette közzé a Huawei szabadalmát “Eyeglass Frame” (szemüvegkeret) címmel. A leírás szerint maga a szemüveg nem fog rendelkezni kamerával, mikrofonnal, vagy kijelzővel, audió lejátszásra viszont alkalmas lesz. Így összességében megfizethető árcédulát kaphat majd a kiegészítő. De ugye a keret magában mit sem fog érni, mivel a működéshez szükséges lesz egy támogatott okosórára is, amiért valószínűleg már mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni.

Mégis hogyan látjuk majd a tartalmat a szemüvegen? Úgy oldják meg, hogy azon az oldalon, ahol az okosóra behelyezésre kerül, annak az orrnyereg felőli oldalára szerelnek egy tükröt, ami kivetíti a lencsére a tartalmat.

Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz ki ebből a Huawei, mindenesetre az AR szemüveg bemutatása előtt várunk egy olyan okosórát a kínai gyártótól, amire kameramodult is szerelnek. Jelenleg ugyanis egyetlen olyan okosórája sincs a vállalatnak, aminek hasznát venné egy ilyen kiterjesztett valóság szemüveg.

 

Forrás: LetsGoDigital

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.