Kis rozéarany erőmű - Acer Swift 5 (i7-8550U)

Ebben a cikkben egy olyan ultrabookot fogok bemutatni amely annak ellenére, hogy nagyon könnyű, vékony és kompakt, irdatlan erő lakozik benne. Ez az ultrabook pedig az Acer Swift 5.

NoteWall.hu
Több mint egy hónap használat után elmondhatom, hogy az Acer Swift 5 egy remek ultrabook. Hozzánk a legerősebb verzió érkezett, rozéarany színben. Rajtam kívül a barátnőm is használta, neki nagyon bejött a gép. :) Első ránézésre is látszik, hogy ez egy felső kategóriás prémium gép, az ultrabook alumínium házat és fém zsanérokat kapott. A design letisztult a készülék tetején csak a gyártó felirata található.   A Swift 5 tényleg nagyon kompakt, az egész gép nincs 1 kiló, egészen pontosan 0,97 kg, a vastagsága pedig 14,9mm. A készüléken található 2 darab USB 3.0 és egy USB Type-C USB 3.1 Gen 1 csatlakozó. Van egy HDMI portunk és egy 3,5 mm-es Jack csatlakozó. Ha felnyitjuk az ultrabookot, akkor elénk tárul a 14 hüvelykes, FullHD (1920 x 1080 pixel) felbontású kijelző, ami egy IPS érintőpanel. Furcsa, hogy érintőképernyőt kapott, mert a gépet mindössze 180 fokban tudjuk kihajtani, így viszont elég kényelmetlen böködni a kijelzőt. Ennek nem láttam sok értelmét, viszont gyönyörű minőséget nyújt.
[video width="576" height="320" mp4="https://bytech.hu/wp-content/uploads/2018/05/video-1526801725.mp4"][/video]    
A fenti videón jól látszik, hogy semmi értelme az érintő kijelzőnek, maximum csak annyit érünk el vele, hogy tiszta kosz lesz.     Már eleve ennek sem látom sok értelmét, hogy csak 180 fokban tudjuk kihajtani az ultrabookot. Magyar billentyűzettel érkezett a készülék, numerikus billentyűzet nélkül. Ami jó hír, hogy a billenytűzet LED világítást kapott, így sötétben is könnyedén tudunk gépelni. Egy kis idő után tökéletesen lehet használni, nincs vele gond. Az Acer Precision touchpad tökéletesen használható, kényelmes, támogatja a gesztusokat is. A jobbra kurzor billentyű alatt található meg az ujjlenyomat-olvasó, ami szintén remekül működik.     Térjünk rá végre a hardverre, ami miatt ez egy fantasztikus gép lesz. Egy Intel® Core™ i7-8550U processzort kapott, ami 8 magos és irdatlan teljesítményt nyújt (8M Cache, 1.80 - 4.00GHz). Memóriából 8GB LPDDR3-as van a gépben, ami mellé társul egy 512GB-os SSD. A grafikus megjelenítésekért pedig az Intel® UHD Graphics 620 chip felel. Ezen hardverelemek együttese olyan gyorsaságot és stabilitást biztosít, amire mindenkinek szüksége van. Élmény volt használni a Swift 5-öt, semmivel nem tudtam kizökkenteni. Az SSD-nek és az USB 3.0-ás csatlakozóknak köszönhetően a fájlátvitel nagyon gyors, az i7-es proci pedig rendesen teszi a dolgát. Az akkumulátor 4670 mAh, amiről a gyártó azt írja, hogy akár 8 óra üzemidőre képes. Ezt sajnos nem sikerült igazolni a laptop folyamatos használat mellett 4-5 órát bírt. Összességében egy remek ultrabook a Swift 5. Az egyetlen nagy hátránya az az ára, egy ilyen ultrabook jelenleg több mint 400.000 Ft-ba kerül. Természetesen érthető, ilyen teljesítményt beletuszkolni, ilyen kicsi és kompakt házba nem egyszerű, főleg úgy, hogy ne gyulladjon fel a készülék.   Részletes specifikáció: