A TSMC korábban már világossá tette, hogy az Egyesült Államok és Kína között folyó kereskedelmi háború ellenére továbbra is folytatja a Huawei processzorainak bérgyártását.

Hirdetés

A jövőre vonatkozóan továbbra is kérdés, hogy ARM architektúra nélkül mihez kezd majd a kínai gyártó, azonban a Kirin 985-öt illetően még az embargó kirobbanása előtt leszerződtek a bérgyártással kapcsolatban. A napokban pedig el is indult a Mate 30 készülékekben debütáló rendszerchip tömeggyártása.

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, továbbra is marad a 7 nm-es csíkszélesség, azonban a Huawei új processzora már az extrém ultraibolya fénnyel dolgozó levilágítási eljárással készül, amellyel 20%-kal sűrűbb tranzisztorsűrűséget tudnak elérni, mint a Kirin 980 esetében. Ennek köszönhetően a Kirin 985 tehát magasabb órajelen tud majd ketyegni, ennek ellenére mégis kevesebb energiát fog fogyasztani, mint az elődje.

A TSMC a jövő processzorain is dolgozik gőzerővel, amelyek 5 nm-es lapkák lesznek és teljes körűen EUV technológiát fognak alkalmazni. Olyannyira jól halad a dolog, hogy már a próbagyártás is folyik. A tömeggyártás 2020 első negyedévében rajtolhat majd el, a piacon való debütálását pedig 2020 júniusára taksálják.

Gigászok harca: OnePlus 7 Pro vs. Huawei P30 Pro vs. Samsung Galaxy S10+

Forrás: 1 • 2

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.