Kiléphet a mobilpiacról az LG

Nem megy jól az LG mobilrészlege.

Kezd elfogyni a türelem a felsővezetés részéről, az LG ugyan próbálkozik, de nem nagyon tudnak eredményeket elérni. Pedig idén szeretnék még piacra dobni a vállalat első feltekerhető kijelzővel rendelkező készülékét, de nem biztos, hogy eljutnak odáig. 

Az utóbbi egy évben azért látszott, hogy javulnak az eredmények és feléledni látszik, de öt évnyi és 4,5 milliárd dolláros veszteség után elfogyott a türelem.  Az LG Electronics elnök-vezérigazgatója, Know Bong szerdán küldött ki egy tájékoztatás a részlegeknek. A The Korea Herald birtokába jutott email, amit azóta már meg is erősítettek, arról szól, hogy nagyon durva verseny zajlik az okostelefon piacon, így eljött az idő az LG számára, hogy a céljait leginkább szolgáló, kemény döntéseket hozzon meg.
Azt még pontosan nem tudni, hogy mi a döntés, de több minden is szóba jöhet, csökkenthetik a részleget, eladhatják vagy akár teljesen meg is szüntethetik az LG okostelefonokkal foglalkozó részlegét.  Az LG a The Verge-nek azt közölte, hogy így vagy úgy de még idén megoldást kell találni a problémára, mert ez így sokáig nem fenntartható. 

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)