A MediaTek új processzoraival a középkategóriát is eléri a gamer láz.

Hirdetés

A MediaTek a tegnapi napon két játékosoknak szánt mobilokba helyezhető processzort mutatott be. A Helio G90 szériát nem a Snapdragon 855+ riválisának szánták, hanem az alacsonyabb kategóriákban hozzák el a “gamer élményt”.

Mindkét processzor 12 nanométeres gyártási eljárással készült, két Cortex-A76 és hat darab Cortex-A55 magot kaptak, a Helio G90 esetében az A76 magok órajele 2 GHz, a G90T-nél egy picit magasabbra húzták, méghozzá 2,05 GHz-re. A G90 széria grafikus gyorsításáról a Mali G76 egység gondoskodik, ami a G90T-nél valamivel nagyobb teljesítményre képes. A képfeldolgozók is egészen jóra sikeredtek, míg a G90 48 megapixeles, addig a G90T akár egy 64 megapixeles kamerával is elbánik. LPDDR4x RAM-ot és eMMC 5.1/UFS 2.1 háttértárakat tudnak kezelni a rendszerchipek. A kijelző felbontás legfeljebb 2520 x 1080 pixeles lehet, a G90T akár 90 Hz-es megjelenítővel is elboldogul.

A Hyper Engine nevet kapta az a technológia, amely az erőforrásokat a gamingre összpontosítja. Ezenkívül még jó pár optimalizáló megoldással is rendelkeznek a processzorok, valamint az AI feladatokra is nagy figyelmet fordítottak.

A Helio G90 széria részletesebb specifikációja:

 

A Xiaomi már be is jelentette, hogy hamarosan egy Helio G90T processzor által működtetett okostelefont fognak piacra dobni Indiában.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.