Itt az új Amazfit Smart Watch 2: Elegáns dizájn, eSIM és EKG mérés

A Xiaomi tulajdonában lévő Huami egy kínai bemutató eseményen leleplezte legújabb okosóráját, amelyből egy EKG méréssel felvértezett változat is készült.

Ti kérdeztek, mi válaszolunk!
Az új Amazfit Smart Watch 2-t teljesen más anyaghasználat jellemzi, mint példul az Amazfit Verge első generációját. A műanyag ház helyett egy mikrokristályos cirkónium-oxid kerámia testre esett a gyártó választása. A Huami elmondása szerint ez a kerámia test egy 35 napos precíziós folyamat eredménye. Csupán a képeket nézve is elmondhatjuk, hogy eléggé prémium érzetet kelt az óra. A Smart Watch 2 egy 1,39 hüvelykes színes AMOLED kijelzőt kapott, amely 454 x 454 pixeles felbontással és 326 ppi-s pixelsűrűséggel rendelkezik, a védelemről pedig egy 2,5 D-s üveg gondoskodik. Négy újratervezett egyedi számlap közül választhatunk alapból. Nézzük a belsőségeket, az eszköz működtetéséről egy Qualcomm Snapdragon Wear 2500 processzor gondoskodik, ami 1,1 GHz-es frekvencián ketyeg. A rendszerchip társaságában 512 MB RAM, illetve 4 GB eMMC tárhely található. Az okosórát egy e-SIM kommunikációs modullal is felvértezték, tehát 4G VoLTE hívás is kezdeményezhető Kína összes szolgáltatóján keresztül. A Smart Watch 2 tápellátásáról egy 420 mAh-s akkumulátor gondoskodik, amely egyetlen feltöltéssel 28 órás üzemidőt garantál. A beépített GPS-modulnak köszönhetően 10 különböző mozgásformát tud megkülönböztetni az óra (kül- és beltéri vagy terepfutás, gyaloglás, kül- és beltéri lovaglás, elliptikus mozgás, hegymászás, foci, ugrókötelezés). Az Amazfit Smart Watch 2 EKG-s változata a Huami első Huangshan No. 1 AI processzorát alkalmazza, amely nemcsak a 24 órás pulzusmérést, hanem a PPG és EKG monitorozást is lehetővé teszi. Az okosóra további tulajdonságai: NFC, Bluetooth 4.2+BLE, Wifi és IP68-as besorolás. A standard változat szilikon, míg az EKG-s modell bőr hevederrel rendelkezik. Egy limitált Avangers kiadás is kapható lesz az órából, amelyből mindössze 5.000 darab kerül legyártásra.  

Ár és elérhetőség

A sima változat már elő is rendelhető Kínában, míg a másik két modell majd csak júliusban lesz megvásárolható. A kínai árcédulák az alábbiak szerint alakultak:
  • Amazfit Smart Watch 2: 999 jüan (~41.000 forint)
  • Amazfit Smart Watch 2 (EKG): 1.299 jüan (~53.000 forint)
  • Amazfit Smart Watch 2 Limited Avangers Edition: 1.499 jüan (~61.500 forint)
A globális piacon való megjelenésről még nincsenek információk.   https://bytech.hu/szines-amoled-kijelzovel-erkezett-a-xiaomi-mi-band-4/