IFA 2019 - Honor: Új Honor 20 Pro szín és EMUI 10, IoT stratégia, PocketVision

Európa legnagyobb technológiai kiállítása, a berlini IFA alkalmából a Honor bemutatta legújabb fejlesztéseit.

ByTech YouTube csatorna

Új szín és frissített szoftver

A Honor 20 Pro okostelefon legújabb színvariácója az izlandi jégvirág nevet kapta, és az izlandi Jökulsárlón gleccserlagúna ihlette. A Honor 20 Pro új változata szintén dinamikus-holografikus dizájnnal érkezik, hátlapjának színezését a jéghegyek naplementében megcsillanó csúcsa inspirálta. A készülék szoftvere EMUI 10.0-ra frissül, mellyel elérhetővé válik a Magic UI 3.0 béta verziója is HOTA (közvetlenül a telefonon elérhető) frissítéssel 2019 utolsó negyedévétől . A frissítésnek köszönhetően a felhasználók kipróbálhatják az új Morandi ihlette színpalettára épülő kezelőfelületet. Emellett elérhető lesz egy új, a szemet kevésbé terhelő sötét mód (Dark Mode), fényképezéskor pedig az ISO érték az aktuális környezeti fények alapján automatikusan változik. Összességében az EMUI 10 szoftver még felhasználóbarátabbá teszi a legújabb Honor csúcskészülékek kezelőfelületét. A Honor 20 Pro pozitív kritikát kapott a média és az iparági szereplők részéről is, négykamerás rendszerét a DxOMark 111 pontra értékelte. Emellett az EISA a 2019-2020-as év lifestyle okostelefonjának választotta.

IoT stratégia

A Honor célja, hogy "elősegítse egy intelligens, összekapcsolt világ megalkotását". Ennek kapcsán felvázolta IoT (Internet on Things) stratégiáját, mely az “1+8+N” nevet kapta. A koncepció 1 okostelefont, 8 okosotthonnal kapcsolatos termékkategóriát és a partnerek által biztosított kísérő termékek széles választékát foglalja magában.  

PocketVision

A kínai gyártó bemutatta a PocketVision alkalmazást is, amely mesterséges intelligenciával igyekszik segíteni a látássérült embereknek az olvasásban. Az Egészségügyi Világszervezet szerint nagyjából 1,3 milliárd ember él valamilyen látással összefüggő problémával. Az alkalmazást az Eyecoming fejlesztette, és három fő funkcióval bír:
  • Szövegfelolvasás (Text-to-Speech): A Honor HiAI és optikai karakterfelismerő (Optical Character Recognition, OCR) technológiával gyorsabban és pontosabban alakítja szöveggé a képet, majd felolvassa azt, például könyvek, dokumentumok, étlapok esetében
  • Nagyítás (Zoom-In): Felnagyíthatóak a szövegrészletek, mindez a hangerőgombokkal vezérelhető. Így az apró vagy homályos szövegrészlet is olvashatóbbá válik.
  • Negatív fotó (Negative Image Mode): lehetővé teszi a színek megváltoztatását filtereken keresztül, ezzel növelhető a kontraszt a betűk és a háttér között.
 

Bemutatkozott a Honor Play 3!

Forrás: Honor