Hazánkba érkezett a Realme 8 széria

A Realme számmal jelölt modelljei a márka legsikeresebb termékcsaládját alkotják, és az elmúlt három évben az eddigi hat generációból eladott összesen 30 millió készüléknek köszönhetően erőteljesen megvetette a lábát a középkategóriás piacon a vállalat.

 A realme 8 Pro kamerája 108 megapixeles felbontásával és számos, úttörőnek számító fotós funkciójával jelentős előrelépést tett a korábbi modellekhez képest, amivel a fiatal userek körében számíthat nagy népszerűségre. A Samsung új, 1/1,52 hüvelykes és 108 megapixeles HM2 érzékelőjének legnagyobb felbontása 12 000 × 9000 képpont. A HM2 szenzor támogatja a 3×3 pixel összevonásával dolgozó pixel binning technológiát is, melynek köszönhetően 9, egyenként 0,7 μm méretű, szomszédos képpont egy nagy, 2,1 μm méretű pixellé vonható össze, ezáltal javul a gyenge fényviszonyok mellett készült képek minősége.


 Az úgynevezett In-sensor Zoom technológia segítségével a szenzor a kinagyítandó képrészletről 12 megapixeles képet állít elő. A 12 megapixeles képek kisebb méretének köszönhetően a képfeldolgozási folyamat felgyorsul, így a realme 8 Pro egymás után nyolc, 12 megapixeles képet tud elkészíteni, majd ezeken lefuttatja a képoptimalizáló algoritmust, amitől a végleges felvétel még tisztább és élesebb lesz. A Realme okostelefonjaiban Time-lapse videó készítését lehetővé tevő algoritmus is dolgozik, amely videóvá fűzi össze a csillagos égről készült képeket. A kamera 480 másodperc (8 perc) alatt 30 fotót készít, majd ezekből 1 mp hosszúságú time-lapse videót állít elő, melynek segítségével 480-szoros gyorsításban nézhetjük vissza például a csillagos égboltot állandóan változó képében. A készülék új makett- (ún. tilt-shift) funkciója révén készíthetünk makett hatású fotókat, sőt, tízszeres gyorsításban time-lapse videókat is.A realme 8 Pro 6,4 hüvelykes, Full HD felbontású Super AMOLED kijelzőt kapott, melynek érintési mintavételi frekvenciája akár 180 Hz is lehet. A megjelenítő fényereje napsütéses üzemmódban eléri az 1000 nit értéket, sötétben pedig az egyenáramú tápellátáshoz hasonló, villódzásmentes fényerőcsökkentéssel kíméli a felhasználó szemét.

A készülékben egy nyolcmagos, 8 nm-es csíkszélességű és alacsony áramfogyasztású Qualcomm Snapdragon 720G processzor dolgozik. A Realme 8 Pro 50 wattos SuperDart gyorstöltési technológiája mindössze 47 perc alatt tölti 0-ról 100%-ra a készülék 4500 mAh kapacitású akkumulátorát. A gyorstöltő funkciónak köszönhetően az 50 wattos SuperDart gyorstöltő 97%-os töltési hatásfokkal működik. Az újdonság  további tulajdonságai közé sorolható a Hi-Res Audio minősítés, a Dual SIM standby üzemmód, és a microSD kártyával 256 GB-ig való bővíthetőség.A Realme 8 okostelefon főbb jellemzői a 64 megapixeles AI Quad kamera, a 30 wattos Dart Charge gyorstöltés, a masszív, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, a meggyőző teljesítményű Helio G95 processzor és a 6,4 hüvelykes Super AMOLED kijelző. A széria már az új Realme UI 2.0 kezelőfelülettel érkezik, melynek fő jellemzője a változtatható színű értesítési sáv, a gyorsindító gomb, a különböző stílusú ikonok és a háromféle sötét üzemmód. Az új játék üzemmód rögzíti a képernyő fényerejét és kétcsatornás hálózati kapcsolattal gondoskodik az internet-kapcsolat stabilitásáról, emellett blokkolja a riasztásokat, értesítéseket és bejövő hívásokat is. Az új Private Space funkció révén a telefon tulajdonosa jelszóval védett „trezorba” rejtheti a személyes adatait tartalmazó applikációkat és fájlokat. A Security Shield biztonságosabbá teszi az online banki tranzakciókat és ellenőrzése alatt tartja az alkalmazásoknak adott engedélyeket. A Realme tesztlaborjának mérései szerint a Realme UI 2.0 kezelőfelülete 45%-kal jobb hatékonysággal gazdálkodik a rendszer erőforrásaival is, az alkalmazások indítási idejét pedig 23,63%-kal lerövidíti.


Árak és elérhetőségek

A realme 8-as széria most bemutatott készülékei az Alzánál érhetőek el.

8 Pro: 116 990 Ft

8 (4 GB + 64 GB): 79 990 Ft

8 (6 GB + 128 GB): 86 990 Ft


Forrás: Realme

További képek

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)