Hamarosan lecsap a Google az inaktív felhasználóira

A keresőóriás frissítette szolgáltatásainak irányelveit, amelyek 2021. június 1-én lépnek majd érvénybe.

A Google szolgáltatásait illető új irányelvek legfontosabb eleme az inaktív fiókok törlése. Ez akkor történhet meg, ha 2 éven keresztül folyamatosan inaktív voltál a Gmail, a Google Drive (beleértve a Dokumentumok-, Táblázatok-, Diák-, Rajzok-, Űrlapok-, Jamboard- vagy Webhelyek-fájlokat) vagy a Google Fotók szolgáltatásban, akkor az összes tartalmadat eltávolítja a keresőóriás, de csak abban a termékben, amelyben ténylegesen inaktív voltál.

Azonban mielőtt megtörténne a tényleges törlés, a vállalat értesít emailben a szankció közeledtéről, illetve értesítéseket is küldenek adott szolgáltatásokon belül. A Google azt ígéri, hogy legalább 3 hónappal előtte tájékoztat, ha a tartalmad jogosulttá válna a törlésre. 
Ha például a Fotók szolgáltatásban 2 évig inaktív vagy, de a Drive-ot és a Gmailt aktívan használod, akkor csak a Google Fotók-tartalmaidat fogják törölni. A Google Drive-ban elég a fentebb felsorolt termékek valamelyikét használod (pl. csak a Dokumentumok), akkor aktív felhasználónak minősülsz.

Az új irányelvek tehát 2021. június 1-én fognak életbe lépni, az első törléseket pedig 2023. június 1-től fogja végrehajtani a Google.

Forrás: Google

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)