Egészen érdekes koncepciójú okostelefon terveket láthatunk a Vivo-tól.

Hirdetés

Az okostelefon-gyártók egyfolytában törik a fejüket azon, hogyan oldják meg a kijelző körüli keret csökkentését és néha egészen furcsa skicceket nyújtanak be a szabadalmi hivatalokhoz. A Vivo az egyik aktív résztvevője a “keretmentesség” kérdésének megoldására irányuló kísérleteivel. A BBK Electronics tulajdonában lévő kínai vállalat két új okostelefon szabadalmat nyújtott be 2018 közepén a Szellemi Tulajdon Világszervezete felé, akik pár nappal ezelőtt, május 14-én nyilvánosságra hozták azokat.

Az első koncepció egy olyan készüléket vázol fel, amelynek szenzorszigete nem a kijelzőbe nyúl bele, hanem egy megjelenítő feletti kitüremkedés adna otthont a szelfikameráknak és a beszédhangszórónak.

A szabadalom másik készüléke még nagyobb kijelző-test arányt érne el, azonban meglehetősen furcsa módon. Itt már nem egy nagy, hanem két kisebb, különálló vízcsepp alakú kitüremkedésen kapnának helyet az előlapi kamerák, a közöttük lévő pár mm-es magasságú keretre pedig még egy beszédhangszórót préselnének be.

A tervek alapján úgy tűnik, hogy ha megvalósítják ezeket a koncepciókat, akkor a belépő vagy a középkategóriát célozhatják meg velük, ugyanis a készülékek alsó kerete elég méretes, ez pedig nem jellemző a felső-közép és az abszolút csúcs szegmensekre. Sokak számára jó hír, hogy mindkét mobil alján feltűnik a 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozó.

Az ötlet egyébként nem a Vivo fejéből pattant ki elsőként, korábban a ZTE és a Xiaomi is szabadalmaztatott hasonló terveket.

Mit szóltok ezekhez a megoldásokhoz? Vennétek ilyen telefont? Kíváncsian várjuk véleményeiteket itt, vagy a Facebookos poszt komment szekciójában.

Hamarosan jön az OPPO Reno Z

 

Forrás: LetsGoDigital

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.