Elektromos koncepcióautót villantott a Sony

Mindenre gondoltam volna, csak arra nem, hogy a japán óriás egy elektromos autót leplez le a Las Vegas-i CES 2020 expón.

Weboldal készítés kedvező áron!

Nem kis meglepetést okozva egy elektromos koncepcióautót mutatott be a Sony a CES 2020 keretein belül. A Sony Vision-S összesen 33 különféle érzékelőt tartalmaz, amelyek együttes erővel képesek feltérképezni az autó körüli embereket, tárgyakat és a környezetet. Vannak CMOS képérzékelők, ToF érzékelők és Solid State LiDAR-ok. A szenzorok összessége lehetővé tesz olyan funkciókat is, mint például az autonóm vezetés.  A japán vállalat CMOS érzékelői egyébként már megtalálhatóak olyan autókban, mint a Toyota Corolla vagy a Lexus NX.A Sony fejes, Kenichiro Yoshida elmondása szerint a négyajtós Vision-S szedán egy 268 lóerősnek megfelelő villanymotort kapott, ami 240 km/órás végsebességet garantál, a 0-ról 100-ra való gyorsulás pedig 4,8 másodperc alatt megy végbe.

A Vision-S utastere meglehetősen techorientált, a műszerfal teljes szélességében kijelzők alkotják, de még az első ülések fejtámlájának hátulján is egy-egy megjelenítő kapott helyet az utasok szórakoztatása érdekében.
A vállalat beszámolója szerint a koncepció megalkotása során olyan partnerekkel működtek együtt, mint a Bosch, a Continental, a Genetex, a Magna és az Nvidia. A Vision-S további részleteit egyelőre homály fedi. Arra sem derült fény, hogy ez a koncepcióautó piacra kerül-e valaha, vagy a Sony csak azt szerette volna megmutatni, hogy bármit képesek megvalósítani.
Forrás: Sony

További képek