Bioműanyaggal és papírmentes készülékgaranciával újít a Huawei

Száz százalékban lebomló, szójabab alapú festék és ricinusolajból származó bioműanyagok felhasználásával lett környezetbarátabb a Huawei Mate 40 Pro doboza.

Támogass minket!

A múlt héten bemutatott Huawei Mate 40 Pro 28 százalékkal kisebb  csomagolást kapott elődeinél, amibe 90 százalékkal kevesebb papír került, ráadásul már a  garanciadokumentumok sem papír alapúak. Ezen felül az új zászlóshajó csomagolása  mindössze 3,8 százalék műanyagot tartalmaz. 

A Mate 40 Pro a csomagolásán 100 százalékban lebomló, szójabab festéket  használtak a kőolaj alapú tinta helyett, ami csökkentheti a rákkeltő anyagok és az illékony  szerves vegyületek termelését, melyek a környezeti szennyezés fő forrását jelentik. A vállalat  által 2013-óta használt bioműanyagok több mint 30 százaléka környezetbarát ricinusolajból  származik, amely 62,6 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. Ennek köszönhetően  2018 óta a Huawei 612 tonnával csökkentette a kibocsátását. Az új, digitális garanciakártya lehetővé teszi a Mate 40 Pro felhasználók számára, hogy  dokumentumaikat könnyedén elérjék a készüléken található QR-kóddal, vagy egyszerűen  letöltsék a Huawei webhelyéről. Ezen túlmenően a QuickStart Guide is 340 oldalról 44-re  csökkent, és bár a törvény jelenleg nem teszi lehetővé a használati útmutató kiiktatását, a  Huawei dolgozik a teljesen papírmentes csomagolás megalkotásán. 


Forrás: Huawei