Az Apple-nél elkezdtek dolgozni az összecsukható iPhone-on

Úgy látszik, hogy az Apple is beszáll az összecsukható készülékek piacába.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

Egyes Android-gyártók, mint például a Samsung és a Motorola, jó ideje értékesítik az összecsukható eszközöket. Más márkák, például a Xiaomi jelenleg is dolgozik a saját készülékén, most pedig megjelent az Apple, mi pedig izgatottan várjuk, hogy mi fog kisülni az egészből.A Bloomberg hozta le pár napja, hogy az Apple belső tesztelési célokra kifejlesztett egy összecsukható kijelző prototípust, ez jó hír, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy jelenleg ennél tovább nem mentek, tehát egyelőre csak a kijelzővel kísérleteznek. Konkrét összecsukható iPhone prototípusok még nincsenek.

A vállalat mérnökei azon agyalnak, hogy pontosan milyen koncepció alapján kéne megalkotni egy ilyen készüléket és mekkora legyen maga a kijelző. A belsős információk szerint a Galaxy Z Flip szerű megoldás felé hajlanak, méretben pedig 6,7 hüvelyk lehet a befutó, pont akkora, mint az iPhone 12  Pro Max, szóval nagyjából el lehet képzelni, azt kell félbehajtani. Az Apple összecsukható képernyőjénél, akárcsak a Samsung eszközeinél, többnyire láthatatlan a zsanér, a kijelző mögé van bújtatva. 

Elég radikális lépés lenne ez az Apple-től, és nem is tartom valószínűnek, hogy pár éven belül kijönnek a saját hajlított kijelzős modelljükkel, de dolgoznak rajta. 


(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)