Heteken belül érkezhet a Microsoft legújabb játékkonzolja.

Hirdetés

Ha igazak az információk, akkor áprilisban már előrendelhető lesz a Microsoft lemezmentes Xbox One S konzolja. Az alapötlet szerintem nem rossz, hiszen egyre többen már csak digitálisan vásárolnak játékokat. De emellett több előnnyel is jár, hogyha kikerül a konzolból a Blu-ray optikai meghajtó, több hely lesz és kisebb lehet maga a készülék is. A Maverick kódnevű termékről egyébként először novemberben jelentek meg hírek, és a végleges neve Xbox One S All-Digital Edition lett.

Valószínűleg az új konzol olcsóbb is lesz, mint társai, hiszen ezt a hardverelemet megspórolhatták. Aki viszont alacsony sebességű internetkapcsolattal rendelkezik, azoknak nem ajánljuk a konzolt. Mégpedig azért, mert egy-egy játék mérete már elérheti akár a 100 GB-ot is, aminek letöltése akár több napig is eltarthat. A hátránya a lemezmentességnek az, hogyha egy játékot meguntunk vagy kijátsztottunk, akkor nem tudjuk továbbadni. Egyelőre a pontos árról még nem került ki információ, de körülbelül olyan 199 dolláros árcédulát kaphat majd a termék. Áprilisban már elő is lehet rendelni, májusban pedig már értékesíthetik is a konzolt.

Korábbi pletykák szerint a Microsoft egyfajta csereporgramot kínálhat azoknak, akik megvásárolják a lecsupaszított Xbox One S-t. Dobozos játékaikat ingyen digitális letöltőkódra cserélhetik, így a már megvásárolt dobozos játékokat sem kell eladni vagy félretenni.

Nekem tetszik a lemez nélküli Xbox, hiszen a játékok egyre nagyobbak lesznek, az internet egyre több helyre jut el és egyre gyorsabb lesz, így aki nem gyűjti a dobozos játékokat, annak ez mindenképp jó megoldás lehet.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.