Akciókamerát kapott a Motorola One Action

A Motorola tavaly indította el a "One" sorozatát, amelyben megfizethető középkategóriás telefonokat indít útjára. Megérkezett a széria legújabb készüléke, ami egy egészen érdekes tulajdonsággal próbálja felhívni magára a figyelmet.

ByTech YouTube csatorna
A Motorola One Action előlapján egy 6,3 hüvelykes FullHD+ felbontással rendelkező IPS LCD kijelző foglal helyet. A panel további tulajdonságai közé tartozik, a nyújtott 21:9-es képarány, valamint a kameralyukas kialakítás. A telefon legnagyobb érdekessége a hátlapi triplalencsés kamerarendszerében található. Egészen pontosan egy akciókamerának titulált szenzorról van szó, ami egyébként 16 megapixeles, 117 fokos látószöggel bír és fizikailag el van forgatva. Ez azt jelenti tehát, hogy a telefont függőlegesen kézben tartva tudunk landscape videókat rögzíteni, állóképek készítésére viszont nem alkalmas. A trió további tagjai közé tartozik a 12 megapixeles főkamera, valamint az 5 megapixeles mélységérzékelő. A már említett kameravájat egy 12 megapixeles szelfikamerának ad otthont. A One Action hátoldalán kapott helyett az ujjlenyomat-olvasó, amit a szokásos módon a Motorola logó alá pakoltak. A motorháztető alá a One Vision okostelefonhoz hasonlóan az Exynos 9609 processzor került. E mellé társul 4 GB rendszermemória, valamint 128 GB belső tárhely, utóbbi pedig a microSD foglalatnak köszönhetően tovább bővíthető. A készülék tápellátásáról egy 3.500 mAh-s akkumulátor gondoskodik, ami USB Type-C porton keresztül csupán a standard 10 wattos töltést támogatja.   A Motorola One Action az Android One program résztvevője, Android Pie operációs rendszert kapott előre telepítve. A telefon további tulajdonságai: Bluetooth 5.0, WiFi ac, LTE, HSPA+, NFC, FM rádió. Összességében a Motorola legújabb középkategóriás készüléke egy nagy kérdőjel. Méghozzá azért, mert az akciókamerás képességekkel felruházott eszközöktől elvárt például a strapabíróság, viszont az IPX2 szabvány messze elkerüli ezt a fogalmat.

Árak és elérhetőség

A Motorola One Action Európa egyes országaiban, Brazíliában és Mexikóban már a tegnapi naptól megvásárolható farmerkék és gyöngy fehér színekben, az árát pedig 260 euróra lőtték be. Az elkövetkező hónapban további európai és latin-amerikai országokban is kapható lesz, októberben pedig az USA és Kanada a célpont.   A május közepén bemutatott One Vision: https://bytech.hu/motorola-one-vision-219-es-kijelzo-48-mp-es-kamera-exynos-processzor/   Forrás: Motorola