Nemrég érkezett hozzánk tesztelésre az ADATA egyik prémium memóriakártyája, a Premier One 128 GB microSDXC UHS-II U3 Class 10. Kipróbáltuk egy Huawei P8 okostelefonban, egy Lenovo B50-80 laptopon valamint egy 8K-s kép rögzítésére is alkalmas Nikon fényképezőgépben.

 

Először is nézzük meg, papíron mit tud a memóriakártya:

  • Típus:  micro SDXC
  • Kapacitása:  128 GB
  • Olvasási sebesség: 275 MB/s
  • Írási sebesség:  155 MB/s
  • Tartozék: Adapter klasszikus SD-hez
  • Különleges képességek: 4K videofelvétel, Vízálló, Hőálló, Ütközésbiztos, Ellenáll a röntgensugárzásnak
  • Sebességosztály: UHS-II Speed Class 10 (C10), UHS Speed Class 3 (U3)
  • Üzemi hőmérséklet -25°C és 85°C között
  • Kompatibilis eszközök: Nintendo Switch, okostelefon, tablet, akciókamera, drón, fényképezőgép

 

Csomagolás

Nagy izgalomba nem tudunk esni egy memóriakártya kicsomagolásakor, azt beláthatjuk. Itt viszont kapunk egy egészen esztétikus kis dobozt.

 

A dobozban pedig található egy műanyag tálca, amelyen fekszik a kártya és az adapter.

 

 

Telefonos teszt

A telefonos teszt során a Huawei P8 okostelefonomat használtam. Mivel ez a telefon nem igazán alkalmas arra, hogy a memóriakártya elérje a maximális teljesítményét, ezért hogy valami összehasonlítási alapom legyen, lefuttatam egy írási és olvasási tesztet az ADATA memóriakártyájára, illetve egy átlagos Hama 16 GB microSDHC UHS-I U1 Class 10-es kártyára is. A tesztet egy GooglePlay áruházban megtalálható applikációval készítettem.

Olvasási sebesség

ADATA Premier One 128 GB microSDXC UHS-II U3

Hama 16 GB microSDHC UHS-I U1

Az olvasási sebesség során nem jött ki nagy különbség a két memóriakártya között, a Hama kártyája csak 2 MB/s-al lassabb az ADATA 67 MB/s-val szemben.

Írási sebesség

ADATA Premier One 128 GB microSDXC UHS-II U3

Hama 16 GB microSDHC UHS-I U1

Az írási sebességnél viszont már nagy különbség tapasztalható. Amíg a Hama 13 MB/s írási sebességet ért el, addig az ADATA 49 MB/s. Itt már erősen láthatjuk a technológiai különbségeket.

 

Laptop kártyaolvasó teszt

A teszt során a Lenovo B50-80 típusú laptopom kártyaolvasójába helyeztem a memóriakártyát. A tesztet az ingyenes CrystalDiskMark 6.0 programmal végeztem. Két mérést végeztem, az elsőnél nem volt semmi adat a kártyán, a második mérésnél pedig közel 90%-os telítettségű volt.

 

Fényképezőgépes teszt

A fényképezőgépes teszt során egy 8K-s kép rögzítésére alkalmas Nikon gépben próbáltuk ki a memóriakártyát. Itt konkrét mérési adatokkal nem tudunk szolgálni, mert csak pár percre kaptuk kölcsön a fényképezőt. A memóriakártya itt eszméletlen sebességgel dolgozott, 10 darab 8K-s képet rögzítettünk és azt az opciót választottuk, hogy JPG, illetve RAW-ban is mentse el a készített képet. Az egymás után lőtt 10 kép után 5 másodpercen belül már visszanézhetőek voltak a képek. Utána kipróbáltuk ugyanezt egy átlagos kártyával, ahol több, mint egy percet kellett várni, mire visszanézhetőek voltak a képek.

 

Összegzésként annak ajánlanám ezt a memóriakártyát, akinek van olyan eszköze, amely ki tudja használni, ezt az eszméletlen sebességet.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.