A MediaTek a tegnapi napon bemutatta új chipsetjét, a Helio P22-t. Ezt olyan középkategóriás telefonok számára tervezik, amelyekben már szeretnék a magasabb kategóriájú készülékek jellemzőit átvenni, megmaradva a középkategóriában.

Hirdetés

A Helio P22 12nm-es gyártási technológiával rendelkezik és a középkategóriás készülékek számára tervezték. Egy ilyen processzorral, akár ezek a telefonok is képesek lesznek az AI funkciókra, képesek lesznek jobb kamerák táplálására, valamint sokkal megbízhatóbb adatkapcsolatot nyújtanak.

Megjelenítés tekintetében nagyobb felbontást támogat, mint a középkategóriás piacon megtalálható modellek általában (1600*720-as felbontás, 20:9-es képarány). Támogatja a Bluetooth 5.0-t, 802.11ac Wi-Fi szabványt, valamint az LTE kapcsolat használatát, akár két SIM kártyával is.

A Helio P22 gyártását már megkezdték, így az év harmadik negyedévében számíthatunk rá, hogy megjelenik az eszközökben is.

A MediaTek abban reménykedik, hogy a középkategóriás készülékek körében megjelenő új funkciók miatt, a felhasználók átállnak a középkategóriás, sokkal szélesebb választékot nyújtó modellek oldalára, ha vásárlásra adják a fejüket.

Sajnos a MediaTek-nek eddig nem volt jó híre a szoftverek frissen tartásának tekintetében, ami azt eredményezte, hogy az okostelefonok a kiadás után csak néhány hónappal kaphatták meg az Android frissítéseket. A vállalat azonban a jövőben változtatni szeretne ezzel kapcsolatos rossz hírnevén.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.