Folyamatosan jelennek meg a jobbnál-jobb okostelefonok, a gyártók egymással versenyeznek és találnak ki furábbnál furább dolgokat azért, hogy meghódítsák a piacot. Ebben a cikkben mutatunk pár olyan okostelefont amelyeken ma már csak nevetünk.

Hirdetés

Az itt bemutatott telefonok nem véletlenül nem terjedtek el annyira és hamar elvesztek a süllyesztőbe, vagy az érthetetlen kialakításuk miatt, vagy csak azért, mert van egy határ. 😀

Nézzük is ezeket a gyöngyszemeket.

Motorola FlipOut

A Motorola a FlipOut telefont egyértelműen a fiatalabb korosztálynak szánta, eleinte mikor megjelent bevallom még nekem is tetszett kicsit, talán a qwerty billentyűzet és a furcsa négyzet formája miatt. Azonban ez a megoldás nem praktikus és kis mérete miatt a gépelés is elég nehézkes lehetett rajta, a kijelző is kicsi volt, szóval hamar kuka lett belőle. A telefon több színben is elérhető volt, de ezzel sem győzték meg a fiatalokat, hogy igen, ezt a telefon kéne megvásárolni.

HTC Rhyme

A HTC a Rhyme telefont egyértelműen női vásárlóknak szánta, tök átlagos középkategóriás telefon volt a HTC-től megszokott minőségi anyaghasználattal. A különlegessége az volt, hogy volt rajta egy ilyen kis lelógó világító kocka, amely talán híváskor vagy értesítésekkor elkezdett világítani. Nem lett sláger telefon.

Samsung Diva

Ha már egy tipikus női telefont néztünk meg az előbb, akkor ide sorolnám még ezt a pudvát is,  a Samsung Divát, amely szintén egy csajos telefon lett, de a HTC Rhyme-al szemben ezt a telefont egész sokan vásárolták, még az ismerősi körömben is találtam olyat, akinek ilyen készüléke volt. Ezeken a telókon még nem futott Android, hanem a Samsung saját ótvar rendszere, valami gagyi hardverrel, és a kicsit sem szép műanyag hátlappal, ami visz mindent.

LG DoublePlay

Szuperül hangzik a két képernyő nem? Főleg akkoriban, amikor az LG DoublePlay megjelent nagy durranásnak gondolták, hogy egy ilyen felcsúsztathatós telefonba két kijelzőt raknak, ezzel nincs is semmi baj, itt inkább a megvalósítással voltak gondok. A második kijelző a fizikai billentyűzetet megfelezve került az eszköze, ami tekintve a telefon kis méretét teljesen érthetetlen, főleg, hogy a második képernyőről csak alkalmazásokat tudtunk indítani. Fura.

ZTE AXON M

A következő telefon egy idei kiadás, ami nem más, mint a ZTE AXON M, ma egyre inkább a hajlítható telefonok irányába haladunk, de én nem így képzelem ezt el, mint ahogy a ZTE. Az egész telefon két 5 hüvelykes kijelzőből áll és ezeket tudjuk hajtogatni, de szerintem nagyon zavaró, hogy két különböző képernyő van, nincs egyben az egész. A másik probléma a telefonnal, hogy a két kijelző olyan gyorsan eszi az akksit, hogy egy nap tölthetjük akár 4-szer 5-ször is.

BlackBerry Passport

A BlackBerry Passport a külseje miatt került ide, itt is nagyon elmentek a négyzetes forma felé, ami szerintem abszolút nem állja meg a helyét, ha egy okostelefonról beszélünk. Egyébként egész jól néz ki a széles kijelző, bár az alatta lévő fizikai billentyűzet elég használhatatlannak tűnik.

Yotaphone 2

Egy igazi gyöngyszemet üdvözölhetünk a Yotaphone 2 személyében, talán ez a telefon tűnik a legnagyobb baromságnak az összes közül. A gyártó megpróbálta ötvözni az e-book olvasót és az okostelefont és ebből született meg a Yotaphone 2, amely egy okostelefon, de epapír kijelzőt kapott, értem amúgy, hogy mit szerettek volna, mert valószínűleg egy ilyen kijelzővel nagyon magas akkumulátor üzemidőt tudott a telefon, de közben használhatatlan a fekete fehér epapír kijelző miatt, amely egy csomó funkciót akadályozott. Egyértelműen kuka.

Nokia 7600

Régebben a Nokia uralta a mobilpiacot, azóta változtak az idők és nagyjából a béka segge alatt vannak, de tőlük is kapunk pár érdekes megoldást, mint például a Nokia 7600-at amely leginkább egy mérőszalagra hasonlít. A telefon mérete mindössze:  87 x 78 x 19 mm-es, a szintén kis kijelző középen helyezkedik el, a gombok pedig körülötte, ritka rossz megoldás lett ez is, mert így a telefon használhatatlan. Annyira epic ez a telefon, hogy érdemes megnézni is:

 

 

Nokia N-Gage

A Nokia N-Gage szintén a fura kialakítású telefonok közé tartozik, leginkább egy játékkonzol kontrolleréhez hasonlít, nem véletlenül, a Nokia ezt a készüléket egy Gameboy-nak is szánta, középen egy apró kijelzővel. Ez a telefon inkább a furcsa kialakítás miatt került ide.

Nokia 7280

Van még egy Nokia készülék, ami beleillik a furcsa készülékek listájába, ez nem más mint a 7280-as modell. Erre nincsenek szavak a kis kijelző valamilyen gombnyomásra nyílt ki a házból, kicsit sem mondható sem praktikusnak sem jónak ez a telefon. Az eszközön található egy joystick, illetve körülötte 4 darab apró gomb, amivel a menüt és a hívásokat tudtuk vezérelni.

Nekem ez jut eszembe először erről a telefonról:

Samsung Reclaim

A Samsung rengeteg a Reclaim-hez hasonló felcsúsztatható telefont adott ki, azonban ennek a modellnek a különlegessége, hogy 80%-ban újrahasznosított anyagokból készült. Legalábbis a Samsung ezt mondta, erre utal a telefon elég csúnya zöld színe is. A telefon rendelkezett QWERTY billentyűzettel, és itt viszont tetszett, hogy egyes billentyűket kiemeltek zölddel. Még a használati utasítás is újrahasznosított papírból készült, amire a szöveget szójaalapú tintával nyomtatták.

Siemens Xelibri 6

Ma már ugyan nem hallunk a Siemens-ről olyan gyakran mint régen, mert már nem készítenek telefonokat, de ők is előálltak pár igencsak érdekes gyöngyszemmel, mint például a Xelibri 6. Mint láthatjuk a fenti képen, egy összecsukható eszközről van szó, ami úgy gondolom első sorban hölgyeknek készült, mert úgy néz ki mint egy kis sminktükör. Az alsó részben található a kicsit sem logikusan elhelyezett számlap és vezérlőgombok, a felső részben pedig egy körömnyi kijelző. Mondanom sem kell nem lett nagy siker a telefon.

Toshiba G450

Elérkeztünk az utolsó eszközhöz, ami a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető telefonnak. Márpedig a Toshiba annak szánta, első ránézésre egy mp3 lejátszónak néz ki. Az eszköz teteje 3 körre van osztva a felsőben van egy kör alakú kijelző, az alsókban pedig a számlapok találhatóak, megint csak nagyon átgondolt elrendezéssel. A hívásokat a telefon oldalán lévő két gombbal tudtuk fogadni és elutasítani.

Remélem tetszett ez a kis összefoglaló ezekről az érdekes és furcsa kialakítású telefonokról. 😀 Neked volt esetleg valamilyen érdekesebb telefonod? Írd meg kommentben!

2 hozzászólás

 1. Avatar
  Tamás

  Tisztelt Balázs!
  Az N-Gage miért lenne bukás? Hiszen 3 millió eladott példánnyal büszkélkedhet.
  Én akkor voltam általános iskolában végzős, mikor megjelent és csak a gazdagabb kölköknek volt, de elképesztő jó telefon volt, elképesztő játékokkal.
  A telefonálás sem volt nagy ördöngösség vele, főleg mikrofonos fülhallgatóval.

  Válasz
  • Fodor Balázs
   Fodor Balázs

   Kedves Tamás!
   Igazad van, azt a részt javítottam is a cikkben, köszönöm észrevételed.

   Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.