A héten érkezik a PlayStation 4 7.0-s rendszerfrissítése

Jómagam is aktív felhasználója vagyok a Sony remek játékkonzolainak, így mindig nagy érdeklődéssel várom, hogy a fejlesztők milyen újdonságot vagy funkciót adnak ki.

ByTech YouTube csatorna

Persze a játékmegjelenések izgalmasabbak, de mégis csak a rendszerszoftver határozza meg a konzol alapműködését, így érdemes lehet figyelemmel követni a frissítéseket. A PlayStation Blogon nemrég írták meg, hogy még a héten érkezik a 7.0-ás rendszerfrissítés, amely hibajavításokat és pár új funkciót is tartalmaz.

Nagyobb változás történt a Party-ban, 8 helyett mostmár 16-an játszhatunk együtt, emellett javítottak a hálózati kapcsolaton és a hangminőségen is. Kaptunk egy érdekes fejlesztést, ami a PS4 Second Screen applikáción belül érhető el, Chat Transcription néven. Ez arra jó, hogy a csapat chatablakában írja ki a hangosan kimondott szavakat, illetve a begépelt üzenetek fel is tudja olvasni, ami azért valljuk be játék közben jól tud jönni. Sajnos ez a fukció egyelőre csak Amerikában lesz elérhető és a vállalat nem is adott semmilyen információt arról, hogy további régiókban is eléhető lesz az újítás.


A frissítés másik fele a Remote Play-ről szól. Az újdonság, hogy mostantól szinte bármilyen eszközön tudjuk majd használni, mindössze Android 5.0 vagy magasabb verziójúnak kell lennie az oprendszernek. A Remote Play iPad és iPhone készülékekre már eddig is elérhető volt, így ide csak egy frissítés érkezett, amivel folyamatosan láthatóak a kontroller vezérlő elemei. Továbbá lehetővé tették, hogy a DuakShock 4-es kontrollerek bluetooth-on keresztül használhatóak legyenek Android, iOS vagy akár Mac operációs rendszerrel is.