60 megapixeles kamerát kaphat a Honor V30 és a V30 Pro

Úton a következő mobilok, amelyek burkolata alá a Huawei Kirin 990 processzorát pakolják.

ByTech YouTube csatorna

Hamarosan érkezik a Honor zászlóshajó szériájának (Kínában V, globálisan View) legújabb generációja, idén azonban a soron következő Honor V30 mellett egy 5G képes V30 Pro modell is bemutatkozik majd. A @Rodent95 felhasználónevű Teme (特米) Twitteren kiszivárogtatta a V30 széria kulcsfontosságú tulajdonságait és egy képet is mellékelt a sima V30-ról.Honor V30

A Honor V30 a V20-hoz hasonlóan egy kameralyukas LCD kijelzőt kap, amelynek mérete egyelőre ismeretlen, úgy ahogyan a szelfiamera tulajdonságairól sincs infó. A motorháztető alatt a Huawei Mate 30 szériában debütáló a Kirin 990 gondoskodik majd a működtetésről, annak is a 4G-s verziója. Az eddigi hírek szerint készülék akkumulátorának kapacitás marad 4.000 mAh-s és a gyorstöltés továbbra is marad 22,5 wattos. A telefon hátoldalára egy 60 megapixeles főszenzorral ellátott triplalencsés kamerarendszer kerül fel.

UPDATE: A V30 esetében is 4 hátlapi kamera várható, méghozzá a már említett 60 megapixeles elsődleges szenzor mellett, egy 16 megapixeles széles látószögű, egy 2 megapixeles makro és egy 3D ToF érzékelő. A szelfikamera 32 megapixeles lesz.


Honor V30 Pro

A Honor V30 Pro előlapjára már OLED panel kerül, amelynek bal felső sarkába két kamerának elegendő lyukat fúrnak. Ezekről sem tudjuk még a műszaki adatokat. A múlt héten a kínai közösségi médiában már feltűnt egy kép, amelyen állítólag a Honor új zászlóshajójának frontoldalát kapták lencsevégre.


A V30 Pro a Kirin 990 5G processzort kapja meg, ami azt jelenti, hogy támogatni fogja a mobilhálózatok legújabb generációját. Az elődleges kamera itt is 60 megapixeles lesz, viszont ezen a készüléken összesen négy hátlapi kamera lesz megtalálható. A telefon tápellátásáról egy 4.200 mAh-s akkumulátor fog gondoskodni, ami USB Type-C porton keresztül 40 wattos SuperCharge, míg vezeték nélkül 15 wattos töltést fog támogatni.

UPDATE: A V30 Pro hátoldalán pedig 60 megapixeles főkamera, egy 20 megapixeles széles látószögű egység, egy 12 megapixeles telefotó lencse és egy 3D ToF érzékelő sorakozhat majd fel. Hogy a 32 megapixeles szelfikamera mellett milyen érzékelő kap még helyet a kameralyukban, azt egyelőre nem tudni.


Mindkét telefon rendkívül ígéretesnek tűnik, azonban ugyan az lesz a helyzet, mint a Mate 30 szériával, tehát a Google szolgáltatásait elfelejthetjük.


33 Huawei és Honor készülék kap EMUI 10 bétát az idei év végéig


(Forrás)