Rengeteg konzolt adnak el világszerte, de az eladási számokban még mindig a Sony vezet. A globális eladások száma mára már meghaladta a 75 milliót.

 

Vajon elérhetik a 100 milliós eladást? Az NPD elemzője, Mat Piscatella a PS4 értékesítéséről beszélt, és felmerült a kérdés: Lehetséges-e, hogy a konzol eléri a 100 milliós eladási számot 2019-ig? Piscatella azt válaszolta, hogy a konzolok eladását elsősorban a tartalom és árképzési stratégiák vezérlik. A szakértő arra számít, hogy a konzolnak lesz még egy nagy értékesítési éve, de aztán 2018 vége felé visszaesés lesz tapasztalható az eladásokon.

Az új konzolok kiadása, attól függ, hogyan változnak az igények. A játékok rohamosan fejlődnek, megjelent a VR, AR, és ki tudja a jövőben milyen technológiák jelennek meg amik befolyásolják a gaming világát. Fontos az eladásoknál az is, hogy az adott konzolra milyen címek jönnek ki.

A Sony jó munkát végez a szoftverek felépítésével és optimalizálásával, rengeteg nagy cím jelenik, meg kiváló minőségben, PS4-re.

Piscatella szerint esélyes, hogy a PS5 2020-ban jelenik meg, ugyanis előbb nincs szükség rá. Az eladások szárnyalnak.

Szerintetek mikor jelenhet meg az új PlayStation konzol?

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.