Nézzük meg mi a helyzet a viselhető eszközök piacán az első negyedévben.

Hirdetés

A Xiaomi és az Apple a tavalyi évtől kezdődően az egymást követő negyedévekben urajla az okos viselhető eszközök piacát. A 2017 második negyedéves statisztikák szerint még a Xiaomi vezette a piacot, az Apple pedig a második helyen volt. A Canalys kutatócég most kiadta a 2018 első negyedéves jelentését, amely szerint az Apple dominál a legjobban ezen a piacon. A becslések szerint 3,8 millió eszközt szállított le az Apple, míg a második helyezett Xiaomi, nem sokkal lemaradva, összesen 3,7 milliót.

Az Apple vezető pozíciójának nagy lökést adott a Watch Series 3 sikeressége. A Xiaomi szállítmányainak 90 százalékát a Mi Band modellek teszik ki, különösképpen a MiBand 2. A top 5-ben szereplő további gyártók a Fitbit, a Garmin és a Huawei.

Összességében a viselhető eszközök piaca 35%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Összesen 20,5 millió eszközt szállítottak le a gyártók, amelynek 43%-a okosóra volt. Ahogy az ábrán is látható a 20,5 millió eszközből származó bevétel 80%-át az okosóra modellek teszik ki. Ez azt jelenti, hogy bár a Xiaomi darabszámban nagyon közel jár az Apple-höz, azonban a két cég bevétele nagyban eltér, sajnos ezekről számadatokat nem tett közzé a Canalys.

Forrás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.