Idén többször is sikerült rekordot döntenie több gyártónak a hátlapi kamerák számát illetően. Még ebben az évben, a HMD Global bemutathatja a világ első, öt kamerával felszerelt telefonját, a Nokia 9 PureView-t.

Hirdetés

Számíthattunk rá, hogy a gyártók nem fognak megállni az 5 kamerás kialakításnál, és milyen igazunk is lett. Az LG egy nagyobb projektjéről érkeztek információk még a múlt héten. A dél-koreai vállalat november 20-án egy szabadalmat nyújtott be, amelyen egy 16 hátlapi kamerával rendelkező telefon látható. A megjelent képen egy 4×4-es rácsos kialakítású kameramodul figyelhető meg.

A frissen érkezett információk szerint, a felhasználók képesek lehetnek majd különböző lencsék használatának beállítására még a képkészítés előtt, vagy akár különböző felvételek kombinálására is.

A szabadalom szerint, a készülék hátlapján egy “tükör” is helyet kaphat, amely segítségével szelfik készítésére is használhatóak lennének ezek az érzékelők. Ettől függetlenül azonban az előlapon is láthatunk egy szelfikamerát a kijelző fölött. Ez még nem minden, ugyanis egy hajlítható telefonokon történő felhasználási lehetőséget is megemlít a gyártó, azonban további információk nem derültek ki ezzel kapcsolatban.

Kíváncsian várjuk, hogy végül megvalósul-e ez az elképzelés!

Okos kijelzővel újított az LG

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.