XIAOMI Mi Band 2

Weboldal készítés kedvező áron!

Nem vagyok egy nagy sportember, de mióta a Xiaomi Mi Band 2-es okoskarkötőt használom, azóta többet mozgok. A karkötő inspirál a mozgásra. Ezenfelül számos olyan tulajdonsága van, amiért érdemes beszerezni egyet, nem elhanyagolható, hogy az ára is nagyon kedvező. A karkötő funkciói: mutatja az időt, pulzust mér, méri mennyit megyünk és hány kalóriát égetünk, értesítéseket mutat a telefonról, ébreszt...

Mi van a dobozban?

A dobozban megtalálható maga az karkötő, egy szilikon szíj, egy usb töltő és a használati utasítás.    

Maga a karkötő jól néz ki. Az árához képest sem érződik rajta, hogy bármi is gagyi anyagból készült volna. Az eszköz nem áll messze az okosóráktól, található rajta egy 0,42 inches OLED kijelző és képes értesítéseket is megjeleníteni, rezgéssel és piktogrammal. A giroszkópja egy fejlettebb típus, precízebben méri a lépéseket, mint az előd.

Hardver:

0,42” OLED kijelző 70 mAh Lithium-Polymer akkumulátor (kb. 20 nap üzemidő egy töltéssel) Gyorsulás érzékelő G-szenzor Optikai fényszenzoros pulzusmérő Vízállóság: IP67 azaz korlátozottan vízálló (Teljes mértékben védett por ellen, vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 méter között 30 percig)) Méret: 15,7 x 40,3 x 10,5 mm (fejegység) 235 mm (Pánt, 155 mm – 210 mm között állítható) Tömeg:7 gramm   Szoftver: Rendszerkövetelmények: Android 4.4+, iOS 7+ Bluetooth 4.0+ Hivatalos szoftver (Play Áruház – iStore) A frissítés óta csuklómozgatással is lehet vezérelni az eszközt. Ha magunk felé fogatjuk a kezünket akkor automatikusan kijelzi az időt, további csuklóforgatással pedig a megtett lépéseket, távolságot, pulzust, illetve az akkumulátor töltöttségi szintjét mutatja. De ezt a funkciót én nem használom, sokkal egyszerűbb a "gombra" rányomni. Az eszköz pont annyira vízálló, hogy kézmosás vagy hajmosás közben ne kelljen figyelni, hogy rajtunk van-e vagy sem. Nálam a karkötő egy töltéssel olyan 2 hétig bírja úgy, hogy minden funkció be van kapcsolva, folyamatosan a telefonhoz van kapcsolódva és fogadja az értesítéseket, ami mellesleg nagyon hasznos. Nekem egy Iphone 7-em van teljesen jól együttműködik a Mi Fit alkalmazással. Jelenleg a képen látható appok értesítéseit kezeli, illetve jelzi a bejövő telefonhívást is 3mp után. A Mi Fit alkalmazás egyszerű, letisztult, könnyen kezelhető és gyönyörűen jelenít meg minden információt, amit az eszköz gyűjt. Diagramot készít a mozgásunkról, pulzusunkról, testsúly változásunkról, alvásunkról. Igen pontosan méri azt is mennyit alszunk, mennyit voltunk fent éjjel, ez számomra nagyon hasznos volt.   Összefoglalva ár/érték arányban ez egy remek eszköz. Akinek nincs szüksége csilli-villi értinőkijelzőre, annak tökéletes választás a Xiaomi Mi Band 2. Kényelmes , jól néz ki és rengeteg funkcióval rendelkezik, ja és remek az ára.