Hijacker Jack - Lenyűgöző élőszereplős játékkal rukkolt elő a magyar New IDEA Games

Le a kalappal a magyar független fejlesztőcsapat előtt.

ByTech YouTube csatorna

Remek hírrel szolgált Halla Viktor - a New IDEA Games alapítója - és csapata, ugyanis Karácsony előtt megjelent legújabb játékuk, a Hijacker Jack. A játék a 90-es években meglehetősen népszerű Full Motion Video játékstílust kelti életre újra. A sztori alapú FPS game játékmenete valós időben irányítható.

A független magyar csapat történetéről Viktor elmondta, hogy a projekt egy zéró költségvetésű kis személyes kalandként indult 5-6 évvel ezelőtt egyetlen GoPro Hero Classic kamerával. Az első két játék sikerén felbuzdulva összeszedett némi tőkét, eladta az autóját, némi banki kölcsönt is felvett és összeszedett egy kis csapatot. Egy fejlesztő és egy dizájner társaságában kb. 2 év alatt megvalósították a Hijacker Jack játékot, ami Karácsony előtt fel is került a Google Play áruházba. Úgy látszik megérte a sok munka és erőfeszítés, ugyanis Viktor elmondása szerint több, mint 60.000 letöltést generált az FMV/FPS játékuk, mindössze három hét leforgása alatt.A játék története: 

Hősünk egyik nap még magányban éli egyszerű életét távol a civilizáció zajától, másnap már egy dúsgazdag és híres influenszer szerepében tetszeleg, élete pedig veszélyben! Téged megváltoztatna a pénz? Biztosan tudnád, ki az akiben megbízhatsz és ki támad hátba? Derítsd ki ebben az egyedülálló játékban és éld át Jack kalandját!

A játék jellemzői:

  •  Interakció a karakterekkel.
  • Izgalmas és egzotikus helyszinek.
  • Autós üldözés, ejtőernyőzés, FPS akció és parkour jelenetek
  • Új kombinált támadások a harci küldetések soránA játék során valódi videó felvételeket irányíthatunk animált játéktér helyett, belső FPS nézetben. Döntéseinkkel, választásainkkal alakíthatjuk a játékmenetet, karakterünk fejlődését, az akció küldetések során pedig villámgyors reakcióinkkal menekülhetünk háztetőkön, élhetünk túl pusztakezes harcot, indíthatunk támadás kombinációkat, vehetünk részt autós üldözésben, vagy épp különböző lőfegyverekkel vehetjük fel a harcot az ellenségeinkkel.Jómagam már több órán keresztül játszottam a játékkal, egyből beszippantott a nagyszerű sztori, látszik, hogy tényleg rengeteg munka van benne. Szerintem megéri egy pillantást vetni rá, ha felkeltette az érdeklődésedet, akkor irány a Google Play áruház.

A Hijacker Jack több nyelven elérhető, természetesen magyarul is, egyelőre csak Android platformon, iOS indulás 2020 második negyedévben, tervezett indulás több platformon is.

További képek