Az SSD és a NAND flash memóriamodulok fellendülésével a Western Digital egy elég kemény döntést hozott, bezárják a Malajziában működő merevlemezgyárukat.

Hirdetés

A Western Digital először 1973-ban nyitotta meg malajziai boltját. Valamint az 1.000.000 négyzetméteres Petaling Jaya gyár megkezdte az egyedi félvezetők gyártását, de fokozatosan átalakult a fogyasztói és vállalati merevlemezek előállítására. A Western Digital később kibővítette ezt a gyárat egy 1,2 milliárd dolláros K + F létesítménnyel. Azonban a WD-nek már nem éri meg fenntartani egy ekkora gyárat, mikor a HDD iránti kereslet egyre csökken.

A HGST Technologies Malaysia, a Western Digital egyik leányvállalata két éve bezárta a Bayan Lepas-ban található gyárát. A WD egyébként ezeken kívül még több nagy gyárat is birtokol: például Thaiföldön Bang Pa-In-ban van egy hatalmas, 1,7 millió négyzetméteres merevlemezgyártó létesítmény és egy 730.000 négyzetméteres termelési létesítmény Prachinburban.

A vállalatot azonban nem kell félteni, rengeteg féle SSD-t gyártanak már és ahol csökken a merevlemezek utáni kereslet ott a legmodernebb SSD-kel maradnak a piacon.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.