Így kereshetsz pénzt az interneten

Rengeteg hamis reklám és hirdetés megy az interneten, ami pár kattintással több ezer eurót ígér, ezek egyértelműen átverések, azonban van néhány módszer, amivel pénzt szerezhetünk az interneten. Ezeket fogjuk megvizsgálni.

Ebben a cikkben megnézzük, hogy hogyan tudunk pénzt szerezni az interneten. Remélem azt mindenki tudja, hogy ahol könnyű pénzszerzést kínálnak az vagy átverés, vagy bűncselekmény. Szerencsére azért akad lehetőség annak, aki egy kis fizetés kiegészítésre vágyik, de akár komolyabb összegeket is be lehet zsebelni. A közös ezekben a módszerekben, hogy egyikből sem lesz munka nélkül és 5 perc alatt pénzed.

1. YouTube

Az első helyen a föld egyik legnagyobb videómegosztó portálja található. Szerintem nagyon sokan tudjátok, de a YouTube-bal lehet pénzt keresni. Egy bizonyos feliratkozószám és megtekintés után a portál felajánlja, hogy a videóiddal kereshetsz is akár. A probléma, hogy rettentően telített a piac, rengetegen töltenek fel videókat ugyanezzel a céllal, így ezen a platformon akkor lehetsz igazán sikeres, ha valamivel kitűnsz. Leginkább egyedi ötletes és kreatív videókkal, vagy és ez a rosszabb megbotránkoztató, ellenszenves, kattintáshajhász tartalommal. Azt, hogy pontosan mennyit lehet a videózással keresni nem tudom, rengeteg dologtól függ, egy külön cikkben majd részletesen kitérek rá.

2. Adsense

Google AdSense egy, a Google Inc. által üzemeltetett online hirdetésközvetítő szolgáltatás, melynek elsődleges célja internetes reklámfelületek értékesítése. Ez a szolgáltatás nagyon hasznos tud lenni akkor, ha viszonylag nagy a weboldalad látogatottsága. Napi 2-3 ezer látogatóval havi 20-25 ezer forintot lehet összegyűjteni, de itt is közrejátszik ezerféle dolog.

3. Link rövidítés

Az alapelv, hogy egy hosszú linket lerövidítünk így könnyebben lehet megosztani azt. Valaki kitalálta, hogy mielőtt tovább irányítaná az internetezőt a linkre, jelenítsenek meg hirdetéseket. Ez az a pénzszerzési mód, aminél nagyon nagy látogatottság kell, leginkább online film és sorozatnézést kínáló vagy letöltő oldalaknál van jelen, ugyanis ott akár napi több százezer látogató is megfordul és a tartalomhoz csak ezeken a linkeken keresztül juthatnak el. Nagyon keveset fizetnek és még azelőtt meg fogod unni, mielőtt összegyűjtenél egy olyan összeget, amit már ki lehet venni. Ide linkelem azokat az oldalakat, akik megbízhatóak és fizetnek is normálisan, többet is használtam.

3. Tesztelj

Vannak olyan cégek akik azért fizetnek neked, hogy tesztelj egy weboldalt, szoftvert, appot, vagy bármilyen eszközt. Ezt egy nagyon jó ötletnek tartom és teljesen tiszta, megadod az összes adatod, alapadatok, milyen eszközökkel rendelkezel(számítógép,telefon,tv,tablet stb...), majd ezután jelentkezhetsz tesztelőnek. Például egy cég kiad egy új alkalmazást Android-ra és neked végig kell tesztelned az app funkcióit és szolgáltatásait, majd erről beszámolót, véleményt kell írnod. Ezzel tesztenként 5-10-15-20 eurót lehet keresni. Kezdésnek ezt az oldalt ajánlom: https://testbirds.hu/teszteloknek/

5. Kreatívkodj

Az utolsó internetes pénzkereseti módszerhez szükség van kreativitásra. Miről is van szó? Van egy cég, akiknek mondjuk kell egy logó, vagy szórólap design, könyv borító, arculat, igazából bármilyen grafikai munka, és szeretnék a legjobbat kiválasztani. Kiadnak egy ilyen pályázatot egy bizonyos összegért, részletes elvárásokkal és leírásokkal. Ezután az oldalon lévő felhasználók a terv alapján elkészíthetik saját elképzelésük alapján a munkát, majd beküldhetik. Ha a cég az ő munkáját választja ki, akkor megkapja az érte járó összeget. Ennyire egyszerű. Ha grafikusnak készülsz vagy valami ilyesmi állásra, akkor ezek a munkák referenciának is jók lehetnek. Ehhez és a KreaNod oldalát ajánlom: https://kreanod.hu/ Ezeken kívül van még pár módszer, amivel pénzt szerezhetünk mint az online póker, szerencsejátékok, kriptovaluták, de ezekt nem ajánlom. Remélem tudtam segíteni, bármi kérdés, vagy vélemény merülne fel, ne tartsd magadba, kommentelj! :D

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)