NZXT Cam: egy remek eszköz számítógépünk monitorozására

Korábban már mutattam nektek ilyen szoftvert, ami nem más volt, mint a Speccy, most viszont egy modernebb megoldást nézünk meg.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

Szerintem az NZXT név sokaknak ismerős lehet, hiszen az egyik legnagyobb PC ház, hűtő, táp gyártók közé tartozik. Emellett van egy hasznos kis programjuk az NZXT Cam, amivel monitorozni tudjuk a rendszerünket, meg tudjuk nézni milyen hardverelemek vannak a gépben, tudjuk benne húzni a processzort, illetve a kompatibilis hardvereket vezérelni is tudjuk innen.

Folyamatosan tudjuk monitorozni a gépüket játék közben is, hány FPS-sel játszunk, CPU/GPU hőmérséklet, memória, mióta játszunk és így tovább.

A programot innen tudjátok letölteni, ja és teljesen ingyenes, viszont magyar nyelv nem érhető el benne.

Rövid telepítés után lehetőségünk van NZXT fiókkal bejelentkezni, de használhatjuk vendégként is a programot és ez tárul elénk.

A főképernyőn láthatjuk élőben a processzor és videókártya kihasználtságát, órajelét és hőmérsékletét, alatta ugyanez a memóriával, internethasználat és a tárhely telítettsége.

A System Specs menüpont megmutatja nekünk, hogy pontosan milyen hardverelemek vannak a gépünkben.

A Games menüponton tudjuk nyomon követni, hogy mennyit játszottunk, a Lightning, Cooling, Power és Audio menüpontok pedig a kompatibilis eszközök vezérlésére szolgálnak. 

Van viszont Overclocking, tehát húzhatjuk a videókártyának a nagyobb teljesítmény érdekében, viszont ezzel vigyázzunk, ha nem értünk hozzá.

A beállításokban sok mindent be lehet állítani, ami azonban érdekes az az Overlay.

Itt be tudjuk állítani, hogy amikor játszunk akkor egy plusz layert rakjon a játék felé és abban jelenítsen meg nekünk hasznos információkat, például az FPS számot, CPU/GPU/RAM adatokat, hálózati forgalmat.

Hasznos kis program letisztult felülettel, érdemes kipróbálni.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)