NZXT Cam: egy remek eszköz számítógépünk monitorozására

Korábban már mutattam nektek ilyen szoftvert, ami nem más volt, mint a Speccy, most viszont egy modernebb megoldást nézünk meg.

Szerintem az NZXT név sokaknak ismerős lehet, hiszen az egyik legnagyobb PC ház, hűtő, táp gyártók közé tartozik. Emellett van egy hasznos kis programjuk az NZXT Cam, amivel monitorozni tudjuk a rendszerünket, meg tudjuk nézni milyen hardverelemek vannak a gépben, tudjuk benne húzni a processzort, illetve a kompatibilis hardvereket vezérelni is tudjuk innen.

Folyamatosan tudjuk monitorozni a gépüket játék közben is, hány FPS-sel játszunk, CPU/GPU hőmérséklet, memória, mióta játszunk és így tovább.

A programot innen tudjátok letölteni, ja és teljesen ingyenes, viszont magyar nyelv nem érhető el benne.

Rövid telepítés után lehetőségünk van NZXT fiókkal bejelentkezni, de használhatjuk vendégként is a programot és ez tárul elénk.

A főképernyőn láthatjuk élőben a processzor és videókártya kihasználtságát, órajelét és hőmérsékletét, alatta ugyanez a memóriával, internethasználat és a tárhely telítettsége.

A System Specs menüpont megmutatja nekünk, hogy pontosan milyen hardverelemek vannak a gépünkben.

A Games menüponton tudjuk nyomon követni, hogy mennyit játszottunk, a Lightning, Cooling, Power és Audio menüpontok pedig a kompatibilis eszközök vezérlésére szolgálnak. 

Van viszont Overclocking, tehát húzhatjuk a videókártyának a nagyobb teljesítmény érdekében, viszont ezzel vigyázzunk, ha nem értünk hozzá.

A beállításokban sok mindent be lehet állítani, ami azonban érdekes az az Overlay.

Itt be tudjuk állítani, hogy amikor játszunk akkor egy plusz layert rakjon a játék felé és abban jelenítsen meg nekünk hasznos információkat, például az FPS számot, CPU/GPU/RAM adatokat, hálózati forgalmat.

Hasznos kis program letisztult felülettel, érdemes kipróbálni.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)