Zavaró Chrome értesítések kikapcsolása

Biztos veled is előfordult már, hogy akár telefonon, akár számítógépen zavaró vagy ismeretlen értesítések ugrottak fel. Megmutatom, hogyan lehet ezeket kikapcsolni.

Weboldal készítés kedvező áron!

Ugyan még mindig rengeteg kéretlen emailt küldenek a csalók, a technológia fejlődésével találtak egy új felületet, ahol sokkal hatékonyabban tudják zaklatni a felhasználókat. Ez nem más, mint az értesítések. Azt tudni kell, hogy az összes böngészőben, ahhoz hogy egy weboldal értesítést tudjon nekünk küldeni, ezt engedélyeznünk kell. Persze trükökkel, átverésekkel és egyéb módszerekkel megpróbálnak minket rávenni, hogy rányomjunk az engedélyezés gombra. Viszont ez könnyen ekerülhető, ha odafigyelünk.


Értesítések kikapcsolása asztali számítógépen vagy laptopon:

Kattintsunk a jobb oldalon lévő három pöttyre, majd a lenyíló menüben válasszuk ki a Beállításokat.


Kattinstunk a baloldali menüben az Adatvédelem és biztonság menüpontra.


Nyissuk meg a Webhelybeállításokat.Itt megjelennek azok az eszközök, amikhez engedélyt kérhetnek a weboldalak. Válasszuk ki az értesítéseket. Ezután megjelenik egy lista, azokról a weboldalakról, akiknek jeleneg engedélyük van értesítések küldésére. Ha találunk olyat, amit nem ismerünk vagy nem használunk akkor távolítsuk el. Ezt úgy tudjuk, hogy a weboldal melletti 3 pöttyre kattintunk, majd Eltávolítás.A művelet szinte ugynanaz telefonon, de azért végigmegyünk ezen is.

Nyissuk meg a beállításokat. 


Webhelybeállítások.
Értesítések.
Itt szintén láthatjuk csoportokba rendezve a weboldalakat. Külön látjuk azokat, melyeknek adtunk engedélyt és azokat, melyeket letiltottunk. Az értesítés kikapcsolásához, kattintsunk az egyik weboldalra, eztuán lesz egy gomb Törlés és visszaállítás felirattal. Most már nem fog tudni értesítéseket küldeni az adott oldal. Ha egyáltalán nem szeretnénk értesítést kapni a jövőben akkor érdemes egy az egyben kikapcsolni.