Régóta szerettem volna egy normális vezeték nélküli egeret. Hosszas keresgélés után a Xiaomi egerére esett a választásom és két hónap használat után bátran kijelenthetem, hogy nagyon jó választás volt.

 

Az egér egyik legjobb tulajdonsága, hogy két módon is használatba vehetjük. Az egyik mód a mellékelt USB vevővel való használat, vagy lehetőségünk van Bluetooth kapcsolat segítségével is csatlakoztatni eszközünkre. Ezt fontosnak véltem kiemelni, hiszen nem sok olyan egér található a piacon, ami mind a két móddal rendelkezik. A felbontása 1200DPI, ennek külön állítására nincs lehetőség, a maximális hatótávolság pedig 10 méter.

 

Csomagolás, külső

Az eszköz, a Xiamomi szokásához híven egy letisztult, a termék képével ellátott fehér dobozban érkezik.

Majd a kartonból kicsúsztatva juthatunk hozzá az egérhez.

Ha nem lennénk annak tudatában, hogy mely gyártó terméke ez az egér, akkor a natúr fém szín és a fehér kombinációja miatt egyből arra asszociálhatunk, hogy ez egy Apple termék.

Az egér hosszúsága és szélessége 11.02 x 5.72, magassága pedig csak 2.36 centiméter. A súlya 78 gramm.

A felső fém színű borítás alumíniumból készült, ami eléggé prémium érzést ad a terméknek. A jobb és bal gombok, egy fehér műanyag körben kaptak helyet, köztük pedig található a görgető. Az egér alján két kör motívumot látunk. A felső körben van egy matrica, ami a gombok leírását tartalmazza, ezt használatba vétel után egyből el is távolítottam. Itt található a visszajelző LED, ami ha zölden világít, akkor az USB dokkoló, ha kéken, akkor pedig a Bluetooth kapcsolattal használhatjuk az egeret. A két mód között a gomb megnyomásával tudunk váltani, így mindig az aktív mód visszajelző fényét látjuk. Alatta találjuk a be és ki kapcsoló gombot, valamint az optika nyílását.

Az alsó, “MI” logóval ellátott kört eltávolítva megpillanthatjuk a tartozékként kapott elemeket, valamint köztük a praktikus helyre került USB dokkolót.

 

Használat

Az USB dokkolóval és a Bluetooth kapocslattal való használat sem okoz semmiféle fejtörést a használatba vételkor. A Windows azonnal felismerte, s pillanatok alatt telepítette is a szükséges illesztőprogramokat. Kipróbáltam még a telefonomon is mindkét módszerrel, ott is gond nélkül működött.

Nagyon jó érzés kézben fogni az egeret, a görgő remekül működik, a görgetés során egyáltalán nincs rezonancia, így olyan, mintha egy sima felületen csúszna. A bal, illetve jobb gombok is nagyon stabilak nem lötyögnek, nem mozognak, azonban sajnos kattintáskor nagyon hangosak, erre azért odafigyelhettek volna.

Én a Gearbest oldaláról rendeltem, ahol aktuálisan 17,5 dollárért (~4.300 FT) lehet beszerezni.

Összességében nagyon jó termék és ajánlom mindenkinek! 🙂

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.